Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za distribuci drog a vloupání padla v Lounech obvinění

LOUNSKO - Dva z obviněných skončili ve vazbě. 

V průběhu uplynulých čtyř týdnů lounští kriminalisté obvinili tři muže (30,22,29), kteří mají mít na svědomí majetkovou trestnou činnost a jeden z nich kromě toho také distribuci drog. Třicetiletý muž z Loun podle sděleného obvinění v průběhu letošního roku v okresu Louny prodával anebo zdarma poskytoval různým osobám pervitin, některým z nich pravidelně.  Mimo to se měl v červenci společně s dvaadvacetiletým mladíkem ze Žatce vloupat do garáže u rodinného domu v Žatci a odcizit tam nářadí v hodnotě nejméně devět tisíc korun. Ani tímto ale výčet protiprávního jednání třicetiletého obviněného nekončí. V září se měl podle zjištění kriminalistů pro změnu se svým devětadvacetiletým společníkem z Loun vloupat ještě do vozidla zn. Mitsubishi Lancer, které bylo zaparkované u lesa na Lounsku. Odtud měli odcizit peněženku s finanční hotovostí osm set korun, doklady, platební kartu a další věci, vše v celkové hodnotě téměř čtyři tisíce korun.  Poškozením vozidla vznikla škoda nejméně tři a půl tisíce. Majitel ke své smůle ve vozidle zanechal i klíče od bytu, čehož muži využili a zamířili i tam. V bytě měli poté odcizit finanční hotovost, platební kartu, kabelky, hodinky a další věci, vše v přibližné hodnotě kolem dvaceti sedmi tisíc korun. Většinu z odcizených věcí nalezli posléze kriminalisté při domovní prohlídce a zajistili je.

Třicetiletý podezřelý byl zadržen již koncem září a po sdělení obvinění byl na základě podnětu vyšetřovatele soudem umístěn do vazební věznice.  Po jeho devětadvacetiletém známém, který se skrýval, museli policisté vyhlásit pátrání. Nakonec ho zadrželi v Lounech poté, co se jim pokusil utéci skokem z okna přízemního bytu. I on po zahájení trestního stíhání putoval do vazby. Třetí z mužů, dvaadvacetiletý Žatečan, je stíhaný na svobodě. U soudu se bude zodpovídat z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Vazebně stíhaní muži si kvůli odcizeným platebním kartám převzali obvinění navíc i pro trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Ten z nich, který měl distribuovat pervitin, byl samozřejmě obviněn i z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

V případě uznání viny soudem hrozí dvěma z obviněných až tříletý trest odnětí svobody. Obviněný, který se měl kromě krádeží dopouštět i distribuce drog, by mohl od soudu odejít až s pětiletým trestem.

Na případu kriminalisté nadále intenzivně pracují a prověřují i ve spolupráci s jinými okresy další možnou trestnou činnost uvedených mužů.

Dodatek:
Dne 25.10.2019 - vydána tisková zpráva ÚO Chomutov k trestné činnosti dvou z obviněných (30, 29) na Chomutovsku. Odkaz na zprávu zde.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
oddělení tisku a prevence
24. října 2019

vytisknout  e-mailem