Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za dětmi z RC Zahrátka

PRAHA VENKOV-JIH/ZÁPAD – Policista z oddělení tisku a prevence navštívil ve středu 14. července děti z letního kempu v Hostivici. 

K setkání s malými „táborníky“ se uskutečnilo ve venkovním areálu místních chovatelů v Hostivici na Praze – západ, kde je v rámci letních prázdninových aktivit pořádán příměstský tábor Rodinného centra Zahrátka na téma „Detektivové“. 
Příměstský tábor RC Zahrátka Hostivice textDěti se tak měly možnost seznámit s činností Policie České republiky, s jejími jednotlivými službami, částečnou historií policejního sboru, ale i s podmínkami a kritérii, která musí splňovat uchazeč o službu u Policie ČR. Pro doplnění povídání měly pak možnost si prohlédnout a vyzkoušet ukázku „policejních pokrývek hlavy“, a to jak ze současné doby, tak i z období četnictva.
Účastníci tábora si rovněž povídali i o tom, jak se správně a bezpečně chovat, pokud budou trávit svůj prázdninový volný letní čas bez přímého dozoru dospělých. Policista děti seznámil se zásadami bezpečného chování, jak se mají zachovat, pokud přijdou do styku s neznámou osobou. Také byly upozorněny, že je nutné být opatrný a dodržovat pravidla bezpečného chování, pokud se budou pohybovat v blízkosti vodních toků, nádrží, či bazénu, například při koupání a dovádění ve vodě, ale i při používání různých plavidel, nebo co dělat, pokud se ztratí při procházce v lese, a že i malá píšťalka jim může pomoci, aby se tato nepříjemná situace brzo vyřešila a opět se setkaly se svými nejbližšími.
Děti pozorně poslouchaly a nebály se ani doplňujících otázek. Za svou spolupráci a bystrost pak každý účastník setkání získal drobnou odměnu v podobě reflexního pásku a preventivní brožurky „Policie dětem“, obsahující různé kvízy, křížovky a tajenky. Jako společný dárek získali táborníci pro RC Zahrátka několik výtisků pexesa s dopravními značkami a společenské „Policejní postřehové hry“.
Atmosféra tohoto prázdninového setkání byla pro všechny uvolněná, přátelská a ničím nerušená, a již dnes se těšíme na další setkání.



por. Bc. Zdeněk Chalupa
komisař oddělení tisku a prevence
PČR Praha venkov-JIH
15. července 2021

Odkazy do noveho okna

Příměstský tábor RC Zahrátka Hostivice - úvodní

Příměstský tábor RC Zahrátka Hostivice -... 

Detailní náhled

Příměstský tábor RC Zahrátka Hostivice 1.

Příměstský tábor RC Zahrátka Hostivice 1... 

Detailní náhled

Příměstský tábor RC Zahrátka Hostivice 2.

Příměstský tábor RC Zahrátka Hostivice 2... 

Detailní náhled

Příměstský tábor RC Zahrátka Hostivice 3.

Příměstský tábor RC Zahrátka Hostivice 3... 

Detailní náhled

Příměstský tábor RC Zahrátka Hostivice 4.

Příměstský tábor RC Zahrátka Hostivice 4... 

Detailní náhled

Příměstský tábor RC Zahrátka Hostivice 5.

Příměstský tábor RC Zahrátka Hostivice 5... 

Detailní náhled

Příměstský tábor RC Zahrátka Hostivice 6.

Příměstský tábor RC Zahrátka Hostivice 6... 

Detailní náhled

Příměstský tábor RC Zahrátka Hostivice text

Příměstský tábor RC Zahrátka Hostivice t... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem