Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za čtyři roky si přišel na několik milionů

Protřelého podvodníka více než rok stíhala vyšetřovatelka z Mladé Boleslavi 

Třiatřicetiletý muž nakonec v sobotu skončil ve vazbě. Realitní makléř z Luštěnic nabízel zprostředkování koupě městských bytů v Mladé Boleslav. Vyřízení koupě podmiňoval uhrazením záloh v desítkách tisíc korun. Od roku 2008 tak od desítek lidí vylákal téměř dva miliony korun. Pomocí různých výmluv a historek svým věřitelům unikal a trvalo tedy velmi dlouho, než se celý podvod provalil a na policisty se začalo obracet množství poškozených osob.
Po odhalení podvodů se však muž nezalekl a vykonstruoval si důmyslné alibi. Obvinil vysoce postaveného úředníka města, že jednal na jeho pokyn a převzaté peníze mu předával. Po důkladném prověření jeho tvrzení, byl tedy dodatečně obviněn i z trestného činu křivé obvinění.          
 Výsledek roční práce kriminalistů si mohl obviněný muž prohlédnout minulou středu, kdy byl spis pro policisty hotov a obviněný se měl možnost s celým jeho obsahem seznámit. Na seznámení se spisem dorazil. Jeho další cesta poté vedla za novým poškozeným, od kterého vybral další zálohu za byt.      
Kupujícímu se však chování realitního makléře zdálo podezřelé a obrátil se na policisty. Proto už podvodník další peníze nestihl inkasovat. Na místě další schůzky čekali kriminalisté a zadrželi ho přímo při činu.
Po zadržení na jinak sebevědomého muže dolehla tíseň z hrozícího vězení a rozhodl se spáchat demonstrativní sebevraždu v policejní cele. Nic si tím však nepomohl a od soboty je v soudní vazbě. Jen perličkou je jeden z podvodů, kterým obohatil svůj repertoár. Na internetu se vydával za bohatého podnikatele, který hledá ženu na exotickou dovolenou. Ženu, která se mu ozvala, však na žádnou dovolenou nevzal. Pouze z okouzlené dámy vylákal sto třicet tisíc korun. Tvrdil, že peníze použije například na odstranění tetování jména bývalé ženy, nebo operací zubů.  Za podvody a křivé obvinění mu hrozí až osm let vězení.

por. David Schön

4. září 2012

vytisknout  e-mailem