Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Za čokoládu nezaplatil

Opavsko - sděleno podezření a další případy krádeží  

Policisté obvodního oddělení Opava ve čtvrtek 2. října 2014 před 13. hodinou šetřili případ krádeže v hypermarketu na ulici Těšínské v Opavě. Na základě učiněného oznámení a následného šetření v dostupných evidencích policie zahájili úkony trestního řízení.
 
Z krádeže je podezřelý 21letý muž z Opavy, který měl na výše uvedeném místě odcizit 7 kusů čokolád. Zboží si měl vložit do dámské kabelky a následně s ním, bez uhrazení, přejít přes pokladny. Zde byl zadržen ostrahou hypermarketu. Šetřením policisté zjistili, že mladý muž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Opavě mimo jiné za přečin krádeže. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody od 6 měsíců do 3 let.
 

 

Další případy krádeží:

 

Vloupali se do vozidla

Šetříme krádeže spáchané vloupáním v Hlučíně i Opavě.
 
Hlučínští i opavští policisté dne 2. října 2014 zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže a policisté obvodního oddělení Hlučín navíc ve věci přečinu poškození cizí věci. Nyní intenzivně šetří hned několik případů vloupání do osobních motorových vozidel, kterých se dopustil doposud neznámý pachatel.
 
V Hlučíně jde o tři případy, první se měl stát někdy v době od 1. do 2. října v Hlučíně na ulici Severní na parkovišti u domu. Zde pachatel rozbil skleněnou výplň dveří a vnikl do řádně zajištěného vozidla Opel Vivaro. Z vnitřních prostor odcizil svářečku v hodnotě asi 8 tisíc korun.
 
Ve druhém případě ve stejném časovém úseku v Hlučíně na ulici Československé armády na parkovišti u domu pachatel rozbil skleněnou výplň dveří. Z vozidla BMW X5 nic neodcizil, ale majiteli způsobil škodu poškozením okolo 8 tisíc korun.
 
Třetí případ se měl stát někdy v době od 30. září do 2. října v Hlučíně na ulici Hornická u domu. Zde neznámý pachatel rozbil skleněnou výplň zadních dveří, ale z vozidla Honda Civic nic neodcizil. Majiteli vozidla tak vznikla škoda poškozením v hodnotě okolo 3 tisíc korun.
 
Poslední případ se měl stát v Opavě na ulici Těšínská na parkovišti před hypermarketem dne 2. října někdy v době od 17:40 do 18:13 hodin. Zde měl pachatel nezjištěným způsobem vniknout do kufru vozidla Škoda Octavia a odcizit plátěnou tašku, ve které se nacházel tablet značky Samsung Galaxy, herní konzole Sony Playstation s několika hrami a bezdrátový ovladač. Způsobená škoda na odcizených věcech činí téměř 31 tisíc korun.
 
Žádáme svědky výše uvedených vloupání do vozidel, aby v případě jakéhokoliv poznatku, který by mohl vést ke zjištění pachatelů, kontaktovali přímo policisty obvodního oddělení Hlučín na telefonním čísle 974 737 701 a Opava na lince 974 737 651.
  
 

Krádež plynových bomb

Z kovové klece za prodejnou zmizely čtyři plné láhve s propan-butanem.
 
Vítkovští policisté intenzivně šetří případ krádeže plynových bomb, které měly být odcizeny někdy v době od 1. do 2. října 2014 v Budišově nad Budišovkou na ulici Berounská.
 
Doposud neznámý pachatel na výše uvedeném místě měl odstranit uzamčený visací zámek z kovové klece, která je umístěna na travnaté ploše za prodejnou. Z ní měl následně odcizit 4 kusy plynových propan-butanových lahví včetně odstraněného visacího zámku. Plynové láhve byly tři o objemu 10 kilogramů a jedna o objemu 2 kilogramů plynu. Tyto měly být v době odcizení plné. Poškozená firma vyčíslila celkovou škodu na téměř 5 tisíc korun.
 
V souvislosti s případem žádáme případné svědky krádeže nebo osoby, kterým byly plynové láhve možným pachatelem nabízeny, aby neprodleně kontaktovali vítkovské policisty na přímé telefonní lince 974 737 711. 
 
 
  
 
    nprap. Bc. Pavla Welnová
             vrchní inspektor
skupina tisku a prevence Opava
 

 

Opava 3. října 2014

vytisknout  e-mailem