Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Za bílého dne vykradli dva byty

VSETÍNSKO: Ve Valašském Meziříčí se někdo vloupal do sousedních bytů. 

V úterý přes den se ve Valašském Meziříčí vloupal někdo do dvou bytů vedle sebe. Z bytů zmizely peníze a šperky. Hodnota odcizených věcí přesáhla čtyřicet tisíc korun.

Valašskomeziříčtí policisté nadále zjišťují informace ke dvěma vloupáním do bytů v bytovém domě na okraji jednoho ze sídlišť ve Valašském Meziříčí. Do dvou bytů vedle sebe se někdo vloupal v úterý od poledne do večera a to tři čtvrtě na sedm. Majitelé bytů našli jen rozházené věci a sčítali škody. Jednašedesátiletému muži se z bytu ztratila hotovost v českých korunách i zahraniční měně, památeční zlaté hodinky a zlaté řetízky. Vše za třicet tisíc korun. V druhém bytě se pětatřicetiletému muži ztratily zlaté prsteny za jedenáct a půl tisíce korun.

Policisté zjistili, že pachatel vypáčil bytové dveře v místě zámku. Jednalo se o klasické bytové dveře bez speciálního zabezpečení. Pachateli již nic nebránilo pohybu po bytech.

V době dovolených je více bytů bez uživatelů a to je doba, kterou využívají bytoví zloději. Kromě preventivních pravidel týkajících se vstupu do domu a to hlavně uzavírání domovních dveří a nevpouštění cizích osob, je vhodné popřemýšlet nad zajištěním samotného bytu. Jedná se o užití bezpečnostních dveří a zámků, které často zloděje odradí. V bytě cennosti uložit například do vestavěných trezorků. Sepsat seznam cenností a pořídit fotografie těchto cenností. U elektroniky zjistit a zapsat typy a výrobní čísla. Při zjištění vloupání do bytu nevstupovat, věc oznámit policii a sečkat do příjezdu policistů.

7. července 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem