Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Z vánočních trhů zmizela atrakce na focení

LIBEREC - Během páteční noci odcizil neznámý zloděj z prostoru vánočních trhů na nám. Dr. E. Beneše volně stojící atrakci na focení. Našla se v ulici Na Poříčí. 

Policisté z obvodního oddělení Liberec - Centrum šetří případ krádeže atrakce na focení, která zmizela během páteční noci z prostoru vánočních trhů na nám. Dr. E. Beneše v Liberci. Jednalo se o atrakci v podobě vánočního stromku se sněhulákem a andělem s otvory na obličej. Ke krádeži mělo dojít v době od 20,00 hodin dne 7. prosince do 08,00 hodin dne 8. prosince 2018. Zaměstnanec firmy, které přístroj patří, později zjistil, že se uvedená atrakce nachází ve zcela jiné čtvrti Liberce, a to v ulici Na Poříčí. Atrakce však byla poničena - ohnutá a nalomená v horní části a také posprejována nápisem "ETSE". Majiteli atrakce tak vznikla škoda v předběžné výši 6 tisíc korun.

Policisté již v dané věci zahájili šetření k přečinu "krádeže" a "poškození cizí věci" a po pachateli nyní pátrají. V případě, že se jim podaří objasnit, kdo má krádež a poškození atrakce na svědomí, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody. 

Policisté uvítají i pomoc občanů. V případě, že si někdo všiml osoby, či osob, které manipulují s uvedenou atrakcí, prosím ať kontaktuje policisty prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158   nebo přímo na obvodním oddělení Liberec - Centrum. 


10. 12. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem