Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z účtu mrtvého muže zmizely peníze

DĚČÍNSKO - Muž a žena měli vybírat hotovost z účtu zesnulého; Vloupání do domu... 

Z účtu mrtvého muže zmizely peníze

     Z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku byla obviněna 48letá žena a 62letý muž. Měli si neoprávněně přisvojit platební kartu muže, kterého oba znali a to v době po jeho úmrtí. S pomocí této karty pak po tři měsíce vybírali peníze z účtu zesnulého, na který stát ještě po nějakou dobu zasílal jeho důchod. Spolupachatelé měli z účtu postupně vybrat téměř 15 tisíc korun, pokud případ skončí u soudu a ten rozhodne o jejich vině, hrozí jim až dvouleté tresty odnětí svobody.

Vloupání do domu

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Rumburku vloupal do neobydleného domu. Odcizil z něj elektroinstalaci, kterou vytrhal ze zdí a lišt, ukradl i elektrické rozvaděče, odmontoval a odcizil také vodoměry. Přitom poškodil vybavení sociálního zařízení, celková škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun. Policisté případ prověřují jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

Neplatí alimenty

     Z přečinu zanedbání povinné výživy byl obviněn 32letý muž, který neplatí alimenty na svou nezletilou dceru. Přestože mu soud nařídil platit měsíčně k rukám matky dítěte 600 korun, vyživovací povinnost neplní a ženě dluží devatenáct tisíc korun. Obviněnému hrozí v případě odsouzení až roční pobyt za mřížemi.

27. května 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem