Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z trestu se neponaučil

LITOMĚŘICE – Hřešil pro kávu a alkohol. 

Až tříleté vězení hrozí teprve 19letému mladíkovi, kterému se nechtělo v nákupním centru platit. Počátkem tohoto týdne navštívil jednu litoměřickou prodejnu a vybrané zboží se pokusil pronést prostorem pokladen bez placení. Neunikl pozornosti zaměstnanců prodejny, kteří ho předali přivolaným policistům. Mladík musel do prodejny vrátit 10 balení kávy a 7 lahví alkoholu za téměř 5 tisíc korun. Poté již putoval na policejní služebnu, kde mu bylo sděleno podezření pro trestný čin krádeže. Navíc se ukázalo, že mladík je ještě v „podmínce“ za obdobné jednání, pro které byl v nedávné době pravomocně odsouzen.

Pro kolo do sklepa

Oznámení o krádeži jízdního kola přijali policisté o víkendu z Roudnice nad Labem. Neznámý lapka vnikl nezjištěným způsobem do uzamčené kolárny bytového domu a odcizil horské jízdní kolo s dětskou sedačkou. Škoda je vyčíslena na 12 tisíc korun. Ve věci již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Auto není trezor

V pondělí se vloupal neznámý pachatel do vozidla zaparkovaného na ulici před jedním domem na Bechlínsku. Pravděpodobně ho zlákala automobilová navigace, které se po rozbití okénka zmocnil. Majitel vozidla vyčíslil škodu na 45 tisíc korun. Po pachateli krádeže policisté pátrají.

Doporučujeme nenechávat na sedadlech ani na odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky a jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, doklady od vozidla či jiné osobní doklady, peněženky nebo volně položené peníze, byť se jedná o sebekratší dobu, po kterou vozidlo opouštíte! Před odchodem od vozidla zkontrolujte uzavření všech oken, včetně střešního, motorového a zavazadlového prostoru a uzavření a uzamčení všech dveří vozidla. Vozidlo zabezpečte i tehdy, vzdalujete-li se od něj třeba jen, abyste vyložili nákup!

Doporučujeme:
• ve svých vozidlech nevystavujte žádné věci, ani prázdnou igelitovou tašku (i zdánlivě bezcenná věc může pachatele zlákat k vniknutí do vozidla)
• do palubní přihrádky neukládejte osobní doklady ani doklady k vozidlu
• nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle (ani když vozidlo opouštíte na malou chvíli)
• zabezpečením vozidla ztížíte pachateli krádež
• zajímejte se o bezpečnější systém ochrany vozidla
• při odchodu od vozidla zkontrolujte uzamčení dveří a uzavření oken včetně střešního
• zamykejte vozidlo (i když se vzdalujete od vozidla jen na chvíli)
• využívejte hlídaná parkoviště
• neparkujte svá vozidla na opuštěných místech
(více zde)

 

Litoměřice, 9. 12. 2015, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence

tel.: +420 974 436 208

       +420 724 101 966

e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem