Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z trafostanic mizí nerezová dvířka

Pozor na nebezpečí možných úrazů  

Krádež nerezových dvířek z trafostaniceKrádež nerezových dvířek z trafostanice

Na Královéhradecku se nyní rozmáhá nový druh krádeží. Zloději se zaměřují na krádeže nerezových dvířek z trafostanic. Vůbec si neuvědomují, že jejich odmontováním hrozí nebezpečí možných úrazů.
Zatím poslední případ se vyskytl v Předměřicích nad Labem. Neznámý pachatel tam na ulici Obránců Míru z trafostanice odcizil dvoje nerezová dvířka o rozměrech 100x108 centimetrů. Na krádež přišli v úterý 1. června 2010 pracovníci energetiky při provádění pravidelných odečtů elektroměrů. Poškozené společnosti vznikla škoda převyšující částku jedenáct tisíc korun.
V Černilově odcizili zloději dvoje nerezová dvířka z trafostanice v době od 23. do 25. května letošního roku (2010).  Společnost škodu vyčíslila na 30 tisíc korun. 
Zhruba před čtrnácti dny (od 17. do 22. května 2010) zcizili zloději dvoje nerezová dvířka z trafostanice v Třebši v Hradci Králové a jedny v Krňovicích. Způsobená škoda byla odhadnuta na 50 tisíc korun.

Nerezová dvířka zloději s největší pravděpodobností prodávají do sběrných surovin. Za kilogram nerezu tam dostanou kolem čtyřiceti korun. Kvůli několika stovkám tak ohrožují bezpečnost lidí a způsobí škodu mnohonásobně vyšší.

Krádežemi nerezových dvířek se zloději dopouštějí přečinu krádeže. V případě dopadení jim hrozí trest odnětí svobody na jeden až pět let.

Žádáme občany, aby každé poškození tohoto elektrického zařízení ihned oznámili na policejní bezplatnou linku tísňového volání 158 nebo přímo pracovníkům energetiky. Nezapomínejte, že elektrický proud není vidět, není slyšet, není cítit, ale může zabíjet.

nprap. Anna Pešavová - 3. června 2010
foto Policie ČR

Odkazy do noveho okna

Krádež nerezových dvířek z trafostanice

Krádež nerezových dvířek z trafostanice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem