Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Z tahače ukradl zábrany proti podjetí

KROMĚŘÍŽSKO: Způsobil škodu nejméně osmdesát tisíc korun. 

V neděli v nočních hodinách oznámil na Obvodním oddělení v Holešově osmatřicetiletý řidič kamionu, že mu někdo z tahače ukradl zábrany proti podjetí.

Muž se v sobotu vrátil ze zahraniční cesty a ve dvě hodiny po půlnoci odstavil jízdní soupravu na parkovací ploše v ulici Tovární v Holešově. Vozidlo řádně uzamkl a zabezpečil proti odcizení. Když se v neděli večer krátce před desátou hodinou ke kamionu vrátil a zkontroloval ho, zjistil, že z tahače zmizely dvě zábrany proti podjetí, každá v hodnotě nejméně čtyřicet tisíc korun. Jedná se o lisovaný plast o rozměrech 180 x 65 centimetrů, který byl nastříkán stejnou barvou jako kabina tahače, a to červenou. Zloděj, který zábrany odcizil, si počínal odborně, při demontování tahač nijak nepoškodil. Dopustil se tak trestného činu krádež, za což mu po dopadení hrozí až pětileté vězení.

V souvislosti s touto trestnou činností žádáme o pomoc veřejnost. Případní svědci, kteří si poblíž odstaveného kamionu všimli čehokoliv podezřelého, pohybu osob nebo vozidel, mohou zavolat holešovským policistům na telefonní číslo 974 675 721.

7. srpna 2018, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem