Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z prodejny odcházel bez zaplacení

TRUTNOVSKO - Způsobil škodu přesahující 15 tisíc korun. 

Trutnovští kriminalisté v uplynulých dnech zadrželi 27letého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádež, kterého se měl dopustit v období od prosince roku 2020 do současné doby.

Klademe mu za vinu, že v deseti případech odcizil z různých provozoven zboží, které si uschoval pod bundu a bez zaplacení odešel pryč. Protiprávního jednání se měl dopustit zejména v Trutnově, dále v jednom případě ve Dvoře Králové nad Labem a ve Vrchlabí.

Terčem jeho krádeže se stalo drogistické zboží, které obratem prodal a finance použil pro svou potřebu k nákupu potravin. Obviněný muž je navíc i uživatelem drog, tedy za získané peníze měl nakoupit i pervitin.

Obviněný byl již v minulosti v několika případech nepodmíněně odsouzen a brány věznice naposledy opustil v srpnu 2020. Muž má za sebou bohatou trestní minulost a pro policisty je již „známou“ osobou. Jedná se o muže bez domova, který nikdy nepracoval.

Policejní komisař k rukám státního zástupce zaslal podnět na vzetí obviněného do vazby, který soudce Okresního soudu v Trutnově akceptoval a muž je stíhán vazebně.

V případě prokázání viny mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.   

por. Pižlová Šárka, DiS.
4. 4. 2021, 18.30

vytisknout  e-mailem