Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z policejního zápisníku

Květnové případy na Rokytnicku 

Pohřešovali syna
V pondělí 9. května 2011 večer přivolali manželé z Pěčína hlídku rokytnické policie. Ta na místě zjistila, že rodina pohřešuje svého šestnáctiletého syna. Nebyl to však zdaleka první případ, kdy se mladík z domova "vytratil". Policisté již z minulosti věděli, že se pokaždé vydával směrem k Trutnovu. Hlídka  ihned rozjela pátrání a kolem půlnoci se potrvdilo, že nasměrování i tentokráte bylo správné. Pohřešovaného mladíka se kolegům podařilo vypátrat v Úpici. 
 
Vykolejený vagon
V sobotu 14. května 2011 ráno zjistil strojvedoucí osobního vlaku přijíždějícího na nádraží do Rokytnice, že jeden z odstavených vagonů se dřevem stojí mimo koleje. Po prvotním šetření na místě se  podařilo zjistit, že vlak musel někdo odbrzdit, následkem čehož se dal do pohybu a zastavil se až o vyhýbku, která ho vykolejila. Celá událost je prozatím v šetření místních policistů.
 
Vyloupená chalupa v Čertově Dolu
V pátek 20. května 2011 byla majitelka rekreační chalupy nemile překvapena, když chtěla otevřít vstupní dveře - byly totiž zevnitř zajištěny. Po tomto zjištění už na nic nečekala a volala na linku 158. Na místo se ihned rozjel policista z Rokytnice v Orlických horách, policisté z Dobrušky, policejní psovod i kriminálka. Celou chalupu nejdřív prohledal služební pes se svým pánem, aby se vyloučilo, že už nikdo není uvnitř, což se také potvrdilo. Pak už mohla majitelka pomalu sčítat škody, těch však naštěstí nebylo mnoho. Zloděj se zaměřil především na jídlo a pití, přičemž nepohrdl ani dětským pitíčky.
pprap. Jirčík
 
Sražený divočák
28. května 2011 se odpoledne na základě oznámení vyjela místní hlídka podívat na silnici mezi Pěčínem a Rokytnicí, měl se tam totiž nacházet sražený divočák. Přestože policisté celou trasu dvakrát projeli, divočák už na ně nepočkal, asi se tedy zmátořil a šel hledat štěstí o kus dál.
pprap. Jirčík
 
Křovinořez v Orlickém Záhoří, nafta v Bartošovicích
Rokytničtí policisté zaevidovali 29. a 30. května 2011 dva přečiny proti majetku, v prvním případě se zloděj asi moc nenadřel, křovinořez na něj totiž čekal v nezajištěném stavu na vleku za vozidlem. Zato v druhém si zloděj odnesl z pracovních strojů nedaleko Orlické chaty u Rampušáka až 100 litrů nafty.

pprap. Lukáš Jirčík
1. června 2011 

vytisknout  e-mailem