Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z policejního zápisníku

Pestrý příchod jara 

Bez peněz na baru
8.2.2012 - Ani nevěděl jak a už byl bez dokladů; zloděj mu totiž vzal celou peněženku s doklady, platební kartou i finanční hotovostí. To všechno se odehrálo ve skibaru v areálu Ski centra v Říčkách v Orlických horách. Místní policisté ihned zahájili šetření a zloději tak hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
  
Sebevražda  ve městě ?
10.2.2012 - Sebevražda zastřelením na jednom z místních sídlišť - takovou informaci přijal dispečer záchranářů v Rychnově nad Kněžnou a následně i místní policie. Na místě se však zalarmované složky zjistily, že tentokrát se naštěstí jedná jen o planý poplach jednoho z tamních bydlících.
 
Navigace, airbag a přední světla
16.2.2012 - Právě tyto věci zaujaly lapku u jednoho ze zaparkovaných aut v odlehlejší části Pěčína. Zloděj neváhal rozbít jedno ze skel a postupně auto rozebírat. Majiteli novější Škody Octavia tak vznikla škoda přesahující 50.000 korun.
 
Opilá lyžařka na běžkách
10.3.2012 - Na trasu Hanička - Pěticestí se vydala devětatřicetiletá lyžařka v silně podnapilém stavu. Nejen,  že do stanoveného cíle nedojela, ale svým chováním obtěžovala i kolemjedoucí sportovce. Žena nakonec po domluvě policistů netradiční jízdu raději ukončila a odjela odpočívat ke svým známým na chalupu.
 
V hlavní roli alkohol
14.3.2012 - Právě ten vyvolal neshody a posléze i fyzické napadení jedné z účastnic rokytnického mejdanu. Na místo se tak museli s pomocí dostavit i rychnovští záchranáři. Policisté celou věc řádně prošetřili a již předali místní přestupkové komisi k projednání.
 
Kvůli kusu plechu poškodili půlku střechy
16.3.2012 - Právě tak se zachovali zloději, kteří na jedné z chalup v Hamernici ukradli části měděných plechů. Majiteli tak zůstaly jen oči pro pláč. I po tomto zloději vandalovi policisté intenzivně pátrají.
 
Srážka lyžařů
21.3.2012 - Přestože lyžařská sezóna projela cílovou páskou a lyžaři zřejmě zapomněli na ostražitost. Možná i proto došlo ke srážce lyžaře s chodcem přímo na sjezdovce ve Ski areálu v Říčkách, při které byli oba aktéři převezeni do nemocnice s těžkými zraněními. Na místě kromě místní policie zasahovali i členové Horské služby a záchranáři se sanitkou i vrtulníkem.
 
pprap. Lukáš Jirčík
22. března 2012
 
 

vytisknout  e-mailem