Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z policejních svodek

DĚČÍN - Šel po bonsajích; Nesplnila povinnost; Spoušť ve srubu i kolem a další ... 

Šel po bonsajích

DĚČÍN - Děčínští policisté ve zkráceném přípravném řízení zpracovali dva případy přečinu krádeže, které je zaměstnávaly od devatenáctého května letošního roku. Čtyřiapadesátiletý muž z Děčína v obou případech vstoupil na soukromé pozemky v Děčíně, odkud si s sebou odnesl dohromady osm bonsají. Majitelé okrasných dřevin se ke škodě vyjádřili a policisté souhrnně napočítali 13.500,- českých korun. Muž se k přešlapům doznal a přislíbil způsobenou škodu majitelům uhradit.   

Nesplnila povinnost

DĚČÍN –  Pobírání sociálních dávek může mít i nepříjemné následky. Pod drobnohledem děčínských policistů skončil případ čtyřiatřicetileté ženy z Děčína, která v březnu letošního roku opomněla doložit všechny příjmy rozhodné pro vyplacení sociální dávky. Děčínský úřad práce jí tak vyplatil částku  přesahující pětadvacet tisíc českých korun, ač na ni neměla nárok. Žadatelé o dávky mají zákonnou ohlašovací povinnost, která jim ukládá ohlašovat důležité změny (změna bydliště, počet vyživovaných osob, ostatní příjmy atd.) do osmi dnů. Žadatelka pro nesplnění povinnosti čelí sdělení podezření ze spáchání přečinu podvodu, který policisté šetří ve zkráceném přípravném řízení. Současně se snaží svůj přešlap napravit a dlužnou částku státu splácí.

Spoušť ve srubu i kolem

BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Copak se to o víkendu dělo v mysliveckém srubu ve Velké Bukovině – Karlovce? Objekt myslivny je poškozen zevnitř i zvenku. K úhoně přišlo i vnitřní vybavení.  Navíc není k nalezení sekyra. Správce lesního revíru po návštěvě poničeného srubu spočítal škodu na částku přesahující dvacet tisíc českých korun. Poblíž srubu se nacházely prázdné lahve alkoholu a ohořelé kusy dřeva. Policisté nepříjemnost prověřují s ohledem na přečiny krádeže a poškození cizí věci.

Smělý řidič

DĚČÍN – Ač má od dubna letošního roku vyhlášen zákaz řízení motorových vozidel, zřejmě to pro něj nic neznamená. Děčínští policisté krátce před desátou hodinou dopoledne v sobotu druhého června zastavili osobní automobil v ulici Karla Čapka v Děčíně. Muže za volantem vyzvali k předložení dokladů a vyzvali jej k provedení orientačního testu na návykové látky. Byl pozitivní. Muž se dobrovolně podrobil i lékařskému vyšetření, spojeného s odběrem krve v nemocnici. Incident policisté šetří s ohledem na přečiny maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Vrátí se zpátky k majiteli ?

DĚČÍN – Policisté od neděle třetího června letošního roku pátrají po mobilním telefonu v hodnotě téměř pětatřiceti tisíc českých korun. Jde o mobilní telefon zn. Apple iPhone X Silver 256 GB, stříbrné barvy, který byl v době ztráty uložen v silikonovém průhledném pouzdře. Jeho majitel o něj přišel během nedělního výletu na Děčínský zámek a jeho okolí.  V případě nálezu jej neváhejte odevzdat na nejbližší policejní služebně …  

Děčín 4. června 2018

nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail: krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem