Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z policejních svodek

DĚČÍN - Prohřešky za volantem se mi nasčítaly. 

Věci se zatím nenašly

VARNSDORF – Jedenáctého června letošního roku policisté vyjížděli do Dvořákovy ulice ve Šluknově, kam je přivolal obyvatel jednoho ze zdejších domů. Z kůlny na oploceném pozemku zmizelo v rozmezí dvou dnů několik věcí, které oznamovatel ohodnotil částkou přesahující deset tisíc českých korun. Mezi chybějícími věcmi byly lahve oblíbené limonády a hliníkové disky.  Nepříjemnost varnsdorfští policisté šetří s ohledem na přečiny porušování domovní svobody a krádeže.

Obezřetnosti je třeba

DĚČÍN – Víkendová návštěva děčínského baru vyšla místního návštěvníka nečekaně draho. V průběhu sobotního odpoledne devátého června si na barovou židli odložil sportovní batoh s fotoaparátem a dalšími osobními věcmi, a když se po něm začal shánět, už jej nenašel. Policisté pátrají nejen po ztracených věcech, ale i dalších okolnostech oznámené události. Nepříjemnost děčínští policisté prověřují i s ohledem na přečin krádeže.

Chvilka nepozornosti

DĚČÍN – Pokaždé, když se v peněžence nacházejí osobní doklady a platební karty, existuje riziko jejich zneužití. Na děčínské policisty se včera obrátila žena z Děčína, která si tu svou odložila na kamennou zídku v Loubské ulici. Na pár minut ji ztratila ze zřetele, a když si to uvědomila, peněženka s platební kartou a osobními doklady už byla pryč. Kromě  různých dokladů v ní měla i  finanční hotovost, a tak se celková škoda vyšplhala až na částku 4.600,- Kč. Policisté podvečerní incident prověřují s ohledem na přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Jednou to nestačilo

ČESKÁ KAMENICE - Někteří lidé si zkrátka nedají říct … Za poslední měsíc se pod drobnohledem českokamenických policistů objevil řidič osobního automobilu dokonce třikrát. Pokaždé při své jízdě přešlápl zákonné podmínky. V jeho repertoáru se objevila jízda pod vlivem návykové látky, jízda bez řidičského oprávnění, jízda přes platný zákaz řízení a jízda s vozidlem bez platné technické kontroly. Původně byly jeho přešlapy evidovány s ohledem na dopravní přestupek. Vzhledem k opakování incidentů policisté přistoupili k variantě zkráceného přípravného řízení a nezbednému řidiči opakovaně sdělili podezření ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Zaznamenané prohřešky poputují k rukám státního zástupce.

Děčín 14. června 2018

nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail: krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem