Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z policejních svodek

DĚČÍN - K nalezené munici vyjížděl policejní pyrotechnik. 

Na návštěvy bez pozvání

DĚČÍN - V rukou děčínských policistů skončil koncem uplynulého týdne téměř dvacetiletý mládenec z Děčína. Policejní vyšetřovatel zahájil letos dvacátého července jeho trestní stíhání pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, které je vyústěním jeho nedávných přešlapů. Od letošního osmadvacátého června do osmnáctého července 2018 mladík navštívil různá místa na území Děčína, ze kterých si odnášel věci, co našel. Jednalo se převážně o věci denní potřeby, jídlo a majetek, jež se dá zpeněžit. Celková škoda se vyšplhala až k částce 53.016,- Kč. Mladý muž čelí trestnímu stíhání na svobodě.

Honička městem

DĚČÍN - V pondělí 2. července letošního roku vyjížděli dopravní policisté k dopravní nehodě v centru děčínských Podmokel. Na Jungmannově ulici došlo krátce po sedmnácté hodině ke střetu dvou osobních vozidel. Jak později vyšlo najevo, řidiči obou osobních automobilů si byli známi a svou nebezpečnou jízdou ohrožovali nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu. Honička skončila srážkou obou vozidel a přítomností dopravních policistů na míst nehody. Oba řidiči se podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol, která vyloučila jeho přítomnost v tělech kontrolovaných „závodníků“. Řidič vozidla, který se postaral o srážku s pronásledovaným vozem, čelí od 25. července letošního roku sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté jej na místě vyzvali také k orientačnímu testu na jiné návykové látky, který jejich přítomnost v těle kontrolovaného odhalil. Incident se obešel bez zranění. Škoda se vyšplhala ke 120.000,- Kč.

Nevyhrál

DĚČÍN - Zřejmě si chtěl ulovit štěstí, a tak se uchýlil letos dvacátého července k přečinu krádeže v trafice na hlavním vlakovém nádraží v Děčíně. Podmokelským policistům skončil pod drobnohledem mladý muž z Děčína, který se k přečinu krádeže stíracích losů v celkové hodnotě 5.400,- Kč plně doznal. O pár dní později si ústy policejního vyšetřovatele vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který může zaplatit až dvouletou ztrátou svobody.

Narazil na granát

ČESKÁ KAMENICE – Ve středu pětadvacátého července letošního roku vyjížděl do České Kamenice policejní pyrotechnik. V lese u silnice na Jánskou byla českokamenickým seniorem nalezena válečná munice. Po bližším ohledání policejní expert zjistil, že se jedná o dělostřelecký granát ráže 7,5 cm. Munici bezpečně zajistil a odvezl s sebou. Incident se obešel bez ztrát na zdraví, životě a majetku.

Nehoda ho prozradila

DĚČÍN – Děčínští dopravní policisté vyjížděli ve středu pětadvacátého července dopoledne k dopravní nehodě pod děčínskou nemocnicí. Na křižovatce ulic Elišky Krásnohorské a Lužická došlo ke kolizi mezi dvěma osobními automobily, což mělo za následek škodu ve výši 120.000,- Kč a další policejní prověřování. Jeden z řidičů totiž v době nehody postrádal řidičské oprávnění a navíc má vyslovený platný zákaz řízení motorových vozidel. Alkohol ani jiné návykové látky svou roli v incidentu nesehrály. Policisté tak zpracovávají nejen dopravní nehodu, ale v rámci prověřované události jde i o přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a dopravní přestupek.

Děčín 27. července 2018

nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail: krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem