Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z pokusu vraždy byl obviněn

43letý muž ze Svitav, za což mu nyní hrozí až výjimečný trest 

Vrchní policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování správy Vč kraje obvinil včera 43letého muže ze Svitav z trestného činu vraždy ve stadiu pokusu a z trestného činu násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci.

Obviněný  je důvodně podezřelý, že dne 24. srpna 2008 okolo 21. hodiny na ul. Cihlářova v Moravské Třebové oslovil v podnapilém stavu skupinku mladíků, sedící na lavičce. Poté vyndal házecí nůž o délce čepele 10 cm a počal s ním ohrožovat jednoho z nich. Osmnáctiletému mladíkovi přiložil nůž ke krku,  což v něm vzbudilo důvodnou obavu o svůj život. V té době procházel okolo místa náhodný kolemjdoucí, který se poškozeného mladíka zastal. Obviněný, se slovní výhrůžkou „já tě zabiju“, bodl 53letého muže do oblasti břicha, přičemž jej i dále ohrožoval nožem. Poškozený muž poté z místa utekl do nedalekého baru, kde mu byla přivolána pomoc. Při incidentu utrpěl zranění s bezprostředním ohrožením na životě, jehož následky byly odvráceny díky včasné lékařské pomoci.

Dnešního dne bude podán návrh na uvalení vazby na obviněného. Pokud se prokáže jeho vina, hrozí mu za uvedené jednání trest odnětí svobody na 12 až 15 let nebo trest výjimečný.

vytisknout  e-mailem