Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Z pláže Slezské Harty odcizili toalety

Cyklista narazil do otevřených dveří a zemřel 

Při návratu z diskotéky pod vlivem alkoholu poškodili čtyři vozidla
V neděli 31.8.2008 v Bruntále v ranních hodinách šli dva 19letí mladíci v podnapilém stavu z restaurace na ulici Dělnická a při cestě domů do Moravskoslezského Kočova poškodili čtyři vozidla. Na ulici Dělnické peugeot, kdy mu ulomili zpětné zrcátko a poškodili blatník a dále na škodovce poškodili lak a zrcátko. Následně na ulici Dolní promáčkli střechu a přední kapotu další škodovky. Na ulici J. E. Purkyně ulomili zpětné zrcátko octávie. Svým jednáním způsobili majitelům škodu v celkové výši nejméně 16 tisíc Kč. Jsou podezřelí z trestných činu výtržnictví a poškozování cizí věci.
   
V rekreační chatě poškodil balkónové dveře a odjel na kole s propanbutanovou láhví
V Tvrdkově v době od 29. do 31.8.2008 dosud neznámý pachatel se snažil vypáčit dvoje balkónové dveře verandy rekreační chaty 55letého majitele. To se mu nepodařilo a tak vypáčil další dveře a vnikl do chaty. Ze sklepa odcizil fialové pánské horské jízdní kolo Author a 10 kg propanbutanovou láhev. Způsobená škoda činí 25 tisíc Kč.
 
Z hospodářské budovy odcizil pilu a střešní okna
V době od 26. do 30.8.2008 dosud neznámý pachatel vyštípal do dveří hospodářské budovy u novostavby v Moravskoslezském Kočově otvor a vnikl dovnitř. Odcizil motorovou pilu Einhell a tři střešní okna Velux. Svým jednáním způsobil 44letému majiteli škodu ve výši 26 500 Kč.
 
Holčička vběhla pod kola felicie
V neděli 31.8.2008 ve 12,30 hodin v Horním Benešově vběhla 7letá holčička těsně před přijíždějící vozidlo Felicia. 42letý řidič začal prudce brzdit, ale již nedokázal střetu s chodkyní zabránit. Při nehodě si dívenka zlomila nohu, ke zranění řidiče nedošlo. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Způsobená škoda činí 2 000 Kč.
  
Z vozidla jí odcizil věci za 12 tisíc
I přes naše neustálá varování, aby občané nenechávali ve svých vozidlech cenné věci, tak vrbenští policisté šetřili v pátek vloupání do automobilu, kde majitelka nechala věci za 12 tisíc Kč.
Mezi 13.55 až 14.13 hodin ve Vrbně pod Pradědem u vjezdu do vodárny v pátek 29.8.2008 doposud neznámý pachatel rozbil okno zaparkovaného vozidla VW Touran a vnikl dovnitř. Zde odcizil kabelku s doklady, peněženkou s finanční hotovostí a platební kartou. Dále vzal také cestovní tašku s oblečením a nabíječkou. 42leté majitelce způsobil škodu na odcizených věcem ve výši 12 tisíc a na vozidle 2 tisíce Kč.
 
U pláže v Leskovci odcizil mobilní toalety
Hornobenešovští policisté šetří od 29.8.2008 krádež mobilního WC zelené barvy, které bylo umístěno u pláže Slezské Harty v Leskovci nad Moravicí. Dosud neznámý pachatel vzal toalety v době od 14. do 28.8.2008. Mobilní WC bylo zajištěné drátem proti povětrnostním vlivům, který byl podsunut pod panel. Způsobená škoda činí 28 000 Kč.
 
Jezdil pod vlivem alkoholu bez řidičského oprávnění
V Bruntále na ulici Mánesova dne 29.8.2008 policisté zastavili 18letého řidiče fiatu. Při kontrole zjistili, že mladík není držitelem řidičského oprávnění pro žádnou skupinu a je pod vlivem alkoholu. Při dechové zkoušce mu naměřili 0,81 promile alkoholu. Ještě ten den mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z provinění řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Šetří OOP Bruntál.
 
Čelně se střetl se sloupem elektrického vedení
Policisté ze skupiny dopravních nehod šetřili dne 29.8.2008 v 16.25 hodin nehodu 87letého seniora. Ten jel v Zátoru s vozidlem Felicia a zřejmě se nevěnoval plně řízení a vjel za levý okraj komunikace. Zde se čelně střetl s dřevěným sloupem elektrického vedení a utrpěl lehké zranění. Způsobená škoda činí 50 tisíc Kč.
 
Na mokré vozovce dostal smyk a motocykl vjel před protijedoucí vozidlo
V pátek 29.8.2008 v 19.30 hodin mezi obcemi Valšov a Lomnice 20letý řidič s motocyklem Suzuki při jízdě levotočivou zatáčkou nezvládl řízení a na mokrém povrchu vozovky dostal smyk. Upadl a motocykl vjel před protijedoucího 27letého řidiče s vozidlem Suzuki Swift a došlo ke střetu. Při nehodě se lehce zranil 20letý spolujezdec z motocyklu. K jinému zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 55 tisíc Kč.
 
Cyklista narazil do otevřených dveří a zemřel
V Krnově na ulici Opavská v pátek 29.8.2008 v 11.15 hodin zastavil 44letý řidič s vozidlem Felicia a při vystupování otevřel dveře, do kterých narazil jedoucí 69letý cyklista. Po střetu upadl na vozovku a utrpěl vážná zranění hlavy. Na místě mu začala poskytovat první pomoc okolo jedoucí řidička červeného vozidla spolu s řidičem felicie. Cyklista byl letecky transportován do nemocnice v Ostravě, kde svým zraněním podlehl. Požití alkoholu bylo u řidiče vyloučeno dechovou zkouškou. Příčiny a okolnosti nehody šetří SKPV TO Krnov.
Policie žádá svědkyni z červeného vozidla, která po poskytnutí pomoci z místa nehody odjela a neuvedla žádné bližší údaje ke své osobě a také případné  svědky, kteří by mohli poskytnout další informace k dopravní nehodě, aby kontaktovali linku 158 a nebo volali telefonní číslo 974 731 600.
 
Dopravně bezpečností akce
Během posledního prázdninového víkendu ve dnech 30. a 31.8.2008 proběhal v okrese Bruntál z důvodu zvýšení hustoty silničního provozu v souvislosti s ukončením letních prázdnin a v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu další z dopravně bezpečnostních akcí. Zúčastnilo se jí celkem 17 policistů, kteří kontrolovali celkem 610 vozidle. Bylo zjištěno celkem 31 dopravních přestupků a na místě bylo vyřízeno blokovou pokutou celkem 27 přestupků v částce 27 400 Kč. Oznámeny ke správnímu řízení byly přestupky čtyři. Z přestupků se jednalo ve většině případů o porušení rychlosti a nevyhovující technický stav vozidel.
 
vrchní inspektor nprap. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem