Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z parkoviště zmizely žulové kostky

RYCHNOVSKO - Za dva dny se ukradený materiál objevil zpátky na svém místě. 

Neobvyklý případ krádeže šetří policisté obvodního oddělení v Rokytnici v Orlických horách.

První adventní neděli (1.12.2019) v ranních hodinách přijali sloužící policisté oznámení o tom, že z parkoviště na Mezivrší v Říčkách v Orlických horách zmizelo přibližně 10 tun dlažebních kostek, čímž majiteli vznikla škoda téměř 25.000 korun.
Hlídka, která vyjela na místo, zadokumentovala viditelné stopy ve sněhu od pneumatik traktoru a vleku a několikametrovou hromadu stavebního materiálu, ze které kostky zmizely. Policisté se vydali po viditelných stopách traktoru směrem do Orlického Záhoří. Ty je dovedly až k rekreačnímu objektu v Jadrné, kde stál zaparkovaný zablácený traktor osazený čelním nakladačem s lopatou s prázdným vlekem bez registrační značky. Muži zákona pokračovali pěšky za chalupu po kolejích traktoru a po několika desítkách metrů objevili hromadu dlažebních kostek v louce. Majitele objektu ani dopravního prostředku na místě nenašli. Spolu s kriminalistických technikem na obou místech celou událost řádně zadokumentovali.
O den později, v pondělí (2.12.) odpoledne přijali rokytničtí policisté další oznámení o možné krádeži dlažebních kostek ze stejného místa v Mezivrší. Když hlídka na místo přijela,  ke svému překvapení na odstavné ploše silnice č. 3111 našla stejný traktor s prázdným valníkem, ke kterému je včera do Orlického Záhoří čerstvé stopy dovedly. Tentokrát u dopravního prostředu byl i jeho řidič, který policistům na místě vysvětlil, že se o žádnou krádež nejedná. Ba naopak, všechny žulové stavební kostky, které si k obydlí před dvěma dny přivezl,  právě z louky u svého rekreačního objektu vrátil zpět na původní místo.
Po nezbytných úkonech si třiapadesátiletý muž z Rychnova nad Kněžnou vyslechl podezření z přečinu krádeže, za který mu hrozí až dvouletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
9. prosince 2019

Odkazy do noveho okna

Krádež kostek Mezivrší

Krádež kostek Mezivrší 

Detailní náhled

Krádež kostek Mezivrší

Krádež kostek Mezivrší 

Detailní náhled

Krádež kostek Mezivrší

Krádež kostek Mezivrší 

Detailní náhled

Krádež kostek Mezivrší

Krádež kostek Mezivrší 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem