Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z okénka auta vytrhl ženě kabelku

Zeptal se důchodkyně na cestu, pak ji okradl 

Ilustrační foto/Policie ČRIlustrační foto/Policie ČR
Po osádce osobního vozu, která ve středu 7. 9. 2011 v časných ranních hodinách okradla důchodkyni na autobusové zastávce ve Velké Jesenici, pátrají náchodští kriminalisté. Jednaosmdesátiletá důchodkyně stála časně ráno před šestou hodinou sama na autobusové zastávce, když u ní zastavil nezjištěný osobní automobil.
 
Muž na straně spolujezdce, hovořící sice česky ale s nějakým přízvukem, se jí otázal na cestu do Mladé Boleslavi, stará paní přesně nevěděla a ukázala směr na hlavní silnici.
 
Auto se poté rozjelo a neznámý muž uchopil skrz otevřené okénko ženinu kabelku. Stará paní se snažila kabelku udržet, přitom upadla a auto ji táhlo několik metrů, než kabelku pustila. Oznámit přepadení přišla v doprovodu svého syna přímo na místní obvodní oddělení v České Skalici bohužel až hodinu poté, tedy v době, kdy bezohlední lupiči byli už dávno bůhvíkde.
 
Důchodkyně při krádeži utrpěla lehká zranění s dosud neupřesněnou dobou léčení. Podle její výpovědi jí s kabelkou zmizely i peníze ve výši necelých dvou tisíc korun a osobní doklady. Lupičům v případě dopadení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.
 
por. Bc. Eva Prachařová
8. 9. 2011 ve 14.00 hodin

vytisknout  e-mailem