Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Z obchodů odcházel bez zaplacení

ZLÍNSKO: Nyní mu hrozí vězení. 

O víkendu policisté zadrželi šestadvacetiletého muže, který si do obchodů v krajském městě chodil pro zboží, aniž by poté zaplatil. Nyní již však spadla klec a muž skončil v rukou policistů.

Policisté sdělili tomuto muži ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádež a hrozí mu až tři roky odnětí svobody.

Muž od začátku roku v celkem šesti případech z prodejen odešel se zbožím bez zaplacení. Z toho ve dvou případech navštívil prodejny s drogistickým zbožím. Pod svou bundu si schoval nůžky na nehty, make-upy, řasenky, pleťové krémy a oleje. Poté prošel přes pokladnu bez zaplacení. Ve zbylých čtyřech prodejnách s potravinami odcizil jedenáct kusů salámů různých druhů, jedno balení kávy a tři kusy dušené šunky. I v těchto případech si zboží nedal do nákupního vozíku, ale pod svou bundu nebo do batohu. Opět však z prodejen přešel přes pokladnu, aniž by za zboží zaplatil. Celková škoda za odcizené zboží se vyšplhala na bezmála devět tisíc korun.

Při posledním víkendovém nakupování jej však omezil na osobní svobodě pracovník bezpečnostní agentury, který muže v prodejně sledoval.  Poté jej předal policejní hlídce, která muže zadržela. Nakonec muž skončil v policejní cele.

Nyní mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody, neboť za obdobný trestný čin byl již v posledních třech letech odsouzen.

4. dubna 2017, por. Mgr. Lucie Javoříková

vytisknout  e-mailem