Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Z nákladního vozidla se uvolnila vrstva ledu

STŘÍBRSKO – Při pádu značně poškodila čelní sklo protijedoucí dodávky. Její řidič byl zraněn, a tak byl z místa záchrannou službou převezen do nemocnice. 

Tachovští dopravní policisté přijali dnes oznámení o nehodě, která se stala kolem 5:15 hod. na silnici II. třídy číslo 230 mezi obcemi Ostrov u Stříbra a Stříbro – konkrétně u odbočky na Lhotu u Stříbra. Z dosavadního šetření vyplývá, že zatím neznámý řidič s nezjištěným nákladním vozidlem jel ve směru od Stříbra na Ostrov u Stříbra. Při míjení se s dodávkou značky Peugeot, kterou řídil 50letý muž, došlo k uvolnění ledu z nákladního auta a k jeho následnému pádu na střechu a čelní sklo dodávky. V důsledku toho se sklo poškodilo a v místě řidiče se i prolomilo do prostoru vozidla. Řidič při tom utrpěl zranění, a tak byl z místa převezen záchrannou službou do nemocnice. Neznámý řidič nákladního vozidla na místě nezastavil a pokračoval dál v jízdě. Požití alkoholu u řidiče dodávky policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Vzniklou škodu odhadli na 50 000 korun. Nehodou se dopravní policisté i nadále zabývají a po neznámém řidiči a neznámém vozidle pátrají.

V souvislosti s tím se s žádostí o pomoc obracejí na veřejnost a žádají řidiče, kteří místem projížděli v uvedenou dobu a mají k dispozici záznam z palubní kamery, nebo by mohli poskytnout jakékoli informace, které by napomohly k ustanovení řidiče a nákladního vozidla, aby kontaktovali tísňovou linku 158.

Zároveň policisté připomínají, že řidiči dle zákona o provozu na pozemních komunikacích nesmějí 
-  řídit vozidlo, na němž jsou nečistoty, námraza nebo sníh, které zabraňují výhledu z místa řidiče vpřed, vzad a do stran,
-  řídit vozidlo, na němž nebo na jehož nákladu je led, který by při uvolnění mohl ohrozit bezpečnost provozu na pozemních komunikacích.
V důsledku nerespektování těchto pravidel pak může dojít k nepříjemným a nebezpečným situacím a komplikacím při vašich cestách. 

por. Bc. Dagmar Jiroušková
1. 2. 2021

Odkazy do noveho okna

pád ledu na vozidlo

pád ledu na vozidlo 

Detailní náhled

pád ledu na vozidlo

pád ledu na vozidlo 

Detailní náhled

pád ledu na vozidlo

pád ledu na vozidlo 

Detailní náhled

pád ledu na vozidlo

pád ledu na vozidlo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem