Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Z motorky rovnou do vězení

„Péjáci“ zastavili řidiče, který se vydával za někoho jiného. Navíc převážel větší množství omamných a psychotropních látek, byl v celostátním pátrání a do roku 2024 měl vyslovený zákaz řízení. 

V neděli krátce po třetí hodině si policisté z pohotovostní motorizované jednotky povšimli na Kunratické spojce v Praze 4 motocyklu, který se rozhodli zastavit. V době kontroly se řidič choval nervózně a měl k tomu hned několik důvodů. Policistům se prokázal občanským průkazem, který mu nepatřil, dále převážel větší množství drog a původ motorky na které jel, nedokázal vysvětlit. To, že se vydává za jinou osobu „péjáci“ ihned zjistili, ale i přesto řidič dál zapíral svou pravou identitu. Při prohlídce policisté nalezli tři gramy pervitinu, deset gramů marihuany a dále větší množství peněžní hotovosti, cizí platební kartu a klíče od různých vozidel.

Muž byl převezen na policejní služebnu a následně ke kriminalistickému technikovi k provedení daktyloskopických otisků, kvůli zjištění jeho pravé totožnosti. Po cestě tam muž policistům sdělil své pravé jméno a vysvětloval své chování tím, že do roku 2024 má vyslovených několik zákazů řízení a v lednu měl nastoupit do vězení. Čtyřicetiletý muž je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,  neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, poškození cizích práv a  přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. V případě odsouzení mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Veškeré zajištěné drogy kriminalisté odeslali k odborné expertíze a dále se budou zajímat o okolnosti, při kterých muž k motorce přišel a zda není odcizena. Muž si nyní odpykává svůj předchozí trest již ve věznici, kde byl v pondělí ráno převezen.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 10.8.2020

vytisknout  e-mailem