Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z lupu se dlouho netěšil

TEPLICKO - Lapka byl zadržen chvíli po činu; Kradla v obchodech... 

Z lupu se dlouho netěšil

     Policisté sdělili podezření z přečinu porušování domovní svobody 43letému muži, který v pondělí odpoledne vnikl do cizího bytu. V domě, kam šel údajně za kamarádem, využil nezabezpečených dveří a vnikl do pokoje, odkud vzal dva mobilní telefony v hodnotě kolem tří tisíc korun. Z místa činu pak odešel, už necelé dvě hodiny po činu ho zadrželi policisté z teplického obvodního oddělení i s kradenými telefony. Pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, hrozí mu v krajním případě až dvouletý pobyt ve vězení. 

Kradla v obchodech

     Ze zločinu krádeže byla obviněna 34letá žena, která se v rozmezí čtyř měsíců dopouštěla převážně v Teplicích majetkové trestné činnosti. Od června do konce října byla dvanáctkrát přistižena při krádežích různého zboží v obchodech, kradla vše od potravin přes oblečení a kosmetiku až po hračky. Celkem odcizila zboží v hodnotě téměř šestnáct tisíc korun, s ohledem na skutečnost, že se částečně dopouštěla krádeží i v době nouzového stavu, hrozí jí v krajním případě až osmiletý trest odnětí svobody.

Vykradený sklad

     Ze zločinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se v Bílině vloupal do místnosti, která slouží jako sklad nářadí pro stavbu. Odnesl si elektronářadí v předběžné hodnotě 50 tisíc korun, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a po odcizených věcech i pachateli, kterému hrozí v případě dopadení až osm let za mřížemi, intenzivně pátrají.

3. prosince 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem