Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z lupu přímo do vězení

RYCHNOVSKO - Před policisty utekl na půdu. 

Exkurze za barevnými kovy skončila pro muže v celostátním pátrání exkurzí do vězení. Dobrušští policisté hledaného muže vypátrali díky všímavosti spoluobčanů.

ilustrační fotoOznámení o pohybu neznámého muže na bicyklu, který se podezřele pohybuje po zahradně jednoho domu v Očelicích, jela ve středu krátce po poledni prověřit hlídka dobrušských policistů. U příjezdové cesty uvedené lokality objevili policisté schované horské jízdní kolo a vedle něj různé kovové předměty. Začali proto prohledávat přilehlé pozemky. Ve stodole jednoho rekreačního objektu zahlédli muže uvedeného popisu, který se jim snažil utéct. Před muži zákona vyšplhal po žebříku na půdu chalupy, odkud už ale nebylo úniku.
V zajištěném muži hlídka záhy poznala čtyřiatřicetilého muže z Bolehoště, na kterého byl koncem prosince loňského roku Okresním soudem v Rychnově nad Kněžnou vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Vzhledem k tomu, že se zajištěný muž k výkonu trestu v termínu nedostavil, bylo po něm 5. ledna tohoto roku vyhlášeno celostátní pátrání.
Muž v rekreační chalupě ještě před příjezdem policejní hlídky stačil ukrást váhu, kovový hořák, kladívko, pumpičku, kovovou část krumpáče a další  věci v hodnotě nejméně 3. 000 korun. Trestné činnosti se dopustil i přesto, že byl rozsudkem Okresního soudu Rychnov nad Kněžnou v prosinci loňského roku odsouzen k odnětí svobody nepodmíněně.
Svůj pobyt na svobodě si tak sběratel kovů příliš neprodloužil a po sdělení podezření z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání ho policisté eskortovali do Vazební věznice v Hradci Králové.

por. Mgr. Alena Kacálková
9. ledna 2015

vytisknout  e-mailem