Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Z lásky se vyklubal podvod

ČESKÁ LÍPA - Mladík přišel o 156 tisíc korun i o iluze. 

     Prostřednictvím služby provozované mobilní telefonní sítí se 25 letý Českolipan seznámil s pohlednou ženou, jejíž tvář si mohl prohlédnout přes svůj mobilní telefon. Každý zákazník této  mobilní sítě, který  zveřejní svou fotografii s kontaktem na sebe, se  může na oplátku seznámit s osobou, která se mu líbí. Oznamovateli se v červenci letošního roku ozvala  touto cestou dívka, která ho  následně nejen svým zjevem, ale i svou osobností velmi zaujala, a se kterou si do listopadu telefonoval a psal sms zprávy. Zvláštní však bylo, že ačkoliv mezi nimi vznikl brzy milostný vztah, tak se ale ani jednou osobně nesešli. Mladík sice schůzky navrhoval, žena však z různých důvodů jejich termíny přesouvala nebo rušila. Vše si pak vynahrazovali intenzivnějším telefonováním. Mladá kráska si ho natolik omotala kolem prstu, že jí i ochotně zasílal na její účet různé finanční částky, které od něj pod smyšlenými záminkami postupně vylákala. Peníze mu přitom slíbila vrátit. Mladík jí poskytl celkem 156 tisíc korun.  Její láska k němu ochabla přesně ve chvíli, kdy mu peníze došly a kdy jí sdělil, že už víc poslat nemůže. Od té doby se jeho přítelkyně zcela odmlčela a jemu trvalo velmi dlouho, než si připustil, že ho mohla jen využívat. Nakonec se ale odhodlal případ oznámit policistům, kteří již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu, za který ženě hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Její pravou totožnost policisté zatím neznají.

 

Kvůli mandarinkám přišel o mobil

     V pátek se na policisty obrátil  62 letý Českolipan, který v českolipském nákupním centru Kaufland přišel o mobilní telefon značky Nokia 1600. Podle něj ho okradl neznámý kapsář v oddělení zeleniny a ovoce ve frontě u váhy, když si vážil mandarinky. V té chvíli se prý na něj navalili zezadu další netrpěliví zákazníci, čehož někdo z davu využil a sáhl mu do kapsy kabátu. Zloděj  se ale z mobilu dlouho neradoval, protože si ho okradený muž nechal přes operátora zablokovat.

 

 Bez řidičáku a pod vlivem

     V sobotu kolem 14. hodiny kontrolovali policisté v ulici Na Vršku ve Stráži pod Ralskem  46 letého řidiče osobního vozidla, který se nebyl schopen prokázat řidičským průkazem. Jak později vyšlo najevo, tak ani nemohl, neboť nikdy nechodil do autoškoly. Nebyl to však jeho jediný prohřešek vůči bezpečnosti v silničním provozu, neboť, jak ukázala dechová zkouška, měl v sobě v té době 2,45 promile alkoholu.

vytisknout  e-mailem