Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Z kostela vzal kříž i desinfekční prostředky

ÚO Bruntál - obvinění řidičů z dopravních nehod a jiné zprávy  

Při jízdě nedali přednost, zranili ostatní a nyní jsou stíháni
            Policejní komisař z SKPV zahájil v těchto dnech trestní stíhání 32letého muže z přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Toho se měl dopustit tím, že v Krnově na ulici Ve Vrbině dne 7.9.2010 při vyjíždění s vozidlem Ford z místa ležícího mimo silnici na místní komunikaci nedal přednost přijíždějícímu motocyklu Suzuki, které řídil 33letý muž. Došlo ke střetu a motocyklista utrpěl zlomeninu páté záprstní kosti levé ruky. Při nehodě vznikla škoda 145 tisíc Kč.
            Ze stejného přečinu byl obviněn v těchto dnech také další řidič, tentokrát ve věku 46 let, který řídil dne 31.8.2010 vozidlo Ford na křižovatce ulic Jiráskova a Rooseveltova. Při vjíždění do křižovatky totiž nerespektoval dopravní značku o dání přednosti a střetl se s Felícií, kterou řídila 65letá žena. Felície byla odhozena a otočila se o 90 stupňů do protisměru, kde narazila do projíždějící Toyoty, kterou řídil 64letý muž. Při nehodě došlo k podvrtnutí a natažení krční páteře staršího řidiče. Žena z Felície utrpěla těžká zranění a je do současné doby v bezvědomí a s omezenou hybností. 
            Dalšího muže, tentokrát 23letého cyklistu, obvinil komisař ze stejného činu jako v předchozí dva řidiče. 10.8.2010 v Krnově na Hlavním náměstí vyjížděl z chodníku na svém kole a nedal přednost  jedoucí 70leté cyklistce. Došlo ke střetu, po kterém žena upadl na zem a utrpěla zlomeninu vřetenní kosti.
 
Marihuanu prodávali či dávali zdarma
V pondělí 22.11.2010 policejní komisař SKPV Krnov zahájil trestní stíhání tři mladíků ve věku od 18 do 23 let z Albrechticka pro přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Svého protiprávního jednání se měli dopustit na Albrechticku tím, že v průběhu letošního roku, každý samostatně měl distribuovat sušenou rostlinnou hmotu konopí různým lidem. Ve většině případů ji prodávali gram v rozmezí od 200 do 250 Kč. Policisté mají zadokumentováno celkem 30 případů prodeje.
 
Zkoušel, kam patří nalezené klíče
Z přečinu porušování domovní svobody bylo ve zkráceném přípravném řízení krnovskými policisty sděleno v těchto dnech podezření 34letému muži. Ten se měl protiprávního jednání dopustit tím, že dne 18.11.2010 měl neoprávněně vniknout přes branku na oplocený pozemek u rodinného domu v Krasově. Prošel až k domu a zde se snažil odemknout vstupní dveře a následně dveře od garáže přinesenými klíči, které nalezl doma. To se mu nepovedlo a tak přešel k balkónovým dveřím, kde byl nalezen krnovskými policisty. Při podání vysvětlení policistům uvedl, že chtěl zjistit k jakým zámkům nalezené klíče patří.
 
Z garáže zmizel vysokozdvižný vozík
V době od 21. do 22.11.2010 v Bruntále v areálu firmy na ulici Zahradní dosud neznámý pachatel poškodil zámek vrat garáže a vnikl dovnitř. Odcizil vysokozdvižný vozík žluté barvy v hodnotě 130 tisíc Kč. Šetří OOP Bruntál.
 
Pod vlivem alkoholu odcizil kříž, desinfekční prostředky a chtěl i sochu srnky - skončil na záchytce
V Bruntále místní policisté byli přivoláni hned k jednomu pachateli dvakrát. 23letý muž z Opavy pod vlivem alkoholu se pokusil v Bruntále u restaurace na ulici Opletalova odcizit sádrovou sochu srny a následně měl napadnout majitele. Za necelé dvě hodiny policisté muže zajistili, když na ulici Dr. E. Beneše z volně přístupného kostela odcizil dřevěný kříž a různé desinfekční prostředky. Při dechové zkoušce mu naměřili 2,0 promile a následně muž skončil na záchytné stanici v Opavě. Je podezřelý z přestupků proti majetku a občanskému soužití.
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr♦mvcr.cz
23.11.2010

vytisknout  e-mailem