Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Z kostela odcizili okapové svody

a další zprávy z Bruntálska 

Při nakupování v Olomouci byla okradena
Ve čtvrtek 28.1.2010 oznámila 38letá žena rýmařovským policistům, že odpoledne den předtím v Olomouci při nakupování v obchodním domě jí neznámý pachatel odcizil z tašky, kterou měla přes rameno, peněženku. V ní měla platební kartu, doklady a finanční hotovost ve výši 1 500 Kč. Platební katu žena ihned po zjištění zablokovala. Způsobená škoda činí 1 700 Kč. Pachatel je podezřelý z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Policisté případ po zadokumentování postoupí dle místní příslušnosti do Olomouce.
 
Z kostela odcizili okapové svody
V těchto dnech vrbenští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení třem mužům ve věku od 21 do 25 let podezření z krádeže. Svého trestního jednání se měli dopustit tím, že dne 23.12.2009 v nočních hodinách společně odcizili ve Vrbně pod Pradědem z kostela sedm metrů měděných a pozinkovaných okapových svodů, včetně dalšího příslušenství (kolena, objímky, kotlíky). Odcizené věci prodali za 1 440 Kč a peníze si dva z pachatelů rozdělili a použili pro svou potřebu. Způsobená škoda činí kolem 12 tisíc Kč.
 
Nehody na zasněžených vozovkách
V průběhu čtvrtku 28.1.2010 policisté šetřili dvě nehody, při kterých nebyl nikdo zraněn. Jedna nehoda byla nahlášena až několik hodin po střetu, protože se účastníci již nedokázali domluvit na míře zavinění.
            V 05,35 hodin mezi obcemi Světlá Hora a Staré Město měl jet 25letý muž s vozidlem Favorit a nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povrchu vozovky, kdy najel do vysokého sněhového jazyku, který zasahoval do poloviny silnice. Otočil se o 90 ° a zůstal stát přes celou šíři komunikace. Za ním měl jet 51letý řidič s vozidlem Škoda 120, který zřejmě nedodržel bezpečnostní vzdálenost za před ním jedoucím autem. Nedokázal zastavit na sněhem pokryté vozovce a narazil do stojícího favoritu. Ke zranění osob nedošlo a tak se nejprve rozhodli účastníci nehody, že střet budou řešit až následně v zaměstnání, kde oba pracují. Později se však již nedokázali dohodnout na míře zavinění a proto v odpoledních hodinách přivolali k šetření nehody dopravní policisty. Způsobená škoda činí 13 000 Kč.
            V pravé poledne ve čtvrtek 28.1.2010 mezi hranicí okresu Olomouc a obcí Dětřichov jel 50letý řidič s felicií a na ledem pokryté komunikaci při jízdě z klesání dostal smyk. Sjel do pravého silničního příkopu, kde poškodil plastový patník. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 10 000 Kč na vozidle a 500 Kč na patníku. Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu.                                                          
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková P.
 

vytisknout  e-mailem