Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z kamionů odlétal led

NÁCHODSKO - Kus letícího ledu trefil čelní sklo protijedoucí dodávky 

plachta kamionu
Zimní počasí přišlo ještě na konci října, během uplynulé soboty a neděle řádně nasněžilo. I když bylo ochlazení se sněhovou nadílkou dopředu avizováno meteorology, některé řidiče, tak jak už to bývá, pořádně překvapilo. Kromě toho, že sníh pokryl silnice a mnozí klouzali na letních gumách, vrstva zimní nadílky zůstala i na většině střech a placht nákladních automobilů.

Pondělní ráno, kdy se většina řidičů dálkové dopravy vypravila na cesty, pak ve výše položených regionech, včetně Náchodska, připomínalo cvičiště v hodu diskem. Místo ocelových koláčů, ale létaly vzduchem ledové plotny, odpadávající z plachet kamionů.

 rozbité čelní sklo (pavouk)Do jedné takové kanonády se připletl i řidič dodávkového vozidla po sedmé hodině ráno na mezinárodní silnici 1/33 mezi Českou Skalicí a Náchodem. Kus ledu, který odlétl z protijedoucího kamionu, mu vletěl přímo na přední sklo a vyrobil na něm pořádného "pavouka". Řidič dodávkového vozidla naštěstí neztratil kontrolu nad vozem a vše se obešlo bez zranění.

Řidič kamionu o svém nebezpečném nákladu ani nevěděl, zastavit ho musel až sám majitel dodávky, který se otočil a vydal se za ním.

Přivolaná dopravní policie drobnou nehodu vyřešila na místě uložením blokové pokuty cizinci za volnatem kamionu. Na všechny řidiče nákladních vozů pak policisté apelují, předtím, než se vydáte na silnici, zkontrolujte, jestli váš vůz neohrožuje ostatní. Za to, v jakém stavu nákladní vůz, jeho střecha a plachta jsou, zodpovídá každý řidič sám.

Všem motoristům pak dopravní policisté vzkazují, v zimě raději dodržujte mezi vozy delší odstupy, máte pak více času na řešení vzniklých situací.

Foto: Policie ČR Náchod

por. Mgr. Eva Prachařová
29. 10. 2012, v 15:15

Odkazy do noveho okna

plachta kamionu

odlétající led 

Detailní náhled

rozbité čelní sklo (pavouk)

odlétající led 

Detailní náhled

střecha kabiny kamionu

odlétající led 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem