Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Z kadeřnictví odcizil kabelku

Nový Jičín - události a dopravní zpravodajství z Novojičínska. 


Devětapadesátiletá žena z Opavska asi nebude v dobrém vzpomínat na návštěvu jednoho kadeřnictví na Bílovecku. Žena byla v pondělí 17. května v odpoledních hodinách v provozovně kadeřnictví, kde využil její nepozornosti neznámý pachatel a odcizil jí odloženou dámskou kabelku. V kabelce se nacházela peněženka s finanční hotovostí, platební karta, doklady, mobilní telefon, parfém a další věci. Způsobena škoda odcizením přesáhla částku deset tisíc korun. Bílovečtí policisté případ prošetřují pro přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku.

Preventivní rady ke krádežím zde :

http://www.policie.cz/clanek/pomoc-obetem-kradeze.aspx

Stalo se …


Odebraný materiál nezaplatil

V těchto dnech prošetřují novojičínští kriminalisté 34letý muž z Kopřivnice pro podezření z podvodu. Muž měl v době od srpna do listopadu minulého roku jako jednatel jedné společnosti uzavřít s úmyslem získat neoprávněný majetkový prospěch s poškozenou společností celkem 6 faktur na stavební materiál v celkové hodnotě přes 200 tisíc korun. Stavební materiál odebral, ovšem do současné doby ani jednu z faktur neuhradil a vyhýbá se jakémukoliv kontaktu s poškozenou společností.


Krádež motocyklu

V noci na 17. května odcizil doposud neznámý pachatel z pozemku ve Štramberku motocykl Suzuki RD 350. Majiteli byla odcizením způsobena škoda ve výši 50 tisíc korun. Policisté po pachateli krádeže a odcizeném motocyklu usilovně pátrají.


Krádež pivních sudů

Neznámý pachatel vnikl v noci na 17. května do jedné restaurace ve Studénce. Z restaurace následně odcizil několik kusů prázdných sudů od piva. Jednalo se například o sudy o objemu 15, 30 a 50 litrů. Pachatel si rovněž odnesl i jeden prázdný sud, ve kterém byl nápoj Kofola. Celková škoda odcizením a poškozením přesáhla částku 40 tisíc korun.

............................................................................................................................................................................................................................................

Další  informace k dopravě  18.5.2010  v 12.15  hod.
  
Novojičínsko -  sjízdnost, uzavřené  silnice a nehodovost

Stále uzavřené  silnice:


-    silnice č. 4804 Jistebník - Košatka  2,5 km –  stále v obou  směrech  neprůjezdná
- na ulicích  Družstevní a Nádražní  ve  Studénce  je na silnici  voda a  tyto ulice jsou uzavřeny
-  silnice   III/46411 ve směru od  Lubojat na  Tísek je uzavřena  v obou směrech z důvodu  popadaných  stromů na  silnici


 
Silnice, které jsou  již  sjízdné:

-  silnice č.  4805 Petřvald  – Petřvaldík 1,1 km –  v  obou  směrech průjezdná
 
Na  některých místech silnic,  nejen  v  blízkosti vodních toků,  je  stále tekoucí voda  a kaluže, ale jsou se zvýšenou  opatrností  sjízdné.
 
Pro zjištění aktuální dopravní  situace  byla již  včera (17.5.) zřízena  informační linka 596 110 927  . 
      


Nehodovost na silnicích Novojičínska


V průběhu včerejšího dne (17.5.) došlo na silnicích Novojičínska k sedmi nahlášeným dopravním nehodám, při kterých byly tři osoby lehce zraněny. Způsobena škoda byla předběžně vyčíslena na částku 420 tisíc korun.


Do dnešního poledne (18.5.) byla novojičínským policistům nahlášena pouze jedna dopravní nehoda, která se naštěstí obešla bez zranění.


Silnice I/57 – Vrchy na Fulnecku

Plánovaná uzavírka silnice na Vrchy, která byla plánovaná od pondělí 17. května 2010 se z důvodů nepříznivých povětrnostních podmínek a v souvislosti s povodněmi posunula o týden později, a to na 24. května 2010.
Důvodem uzavření silnice je delší dobu plánovaná oprava opěrných zdí, sanace svahu a také oprava samotné vozovky, a to v celkové délce 2,9 kilometrů.

vytisknout  e-mailem