Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Z kabelky jí odcizil 26 tisíc korun

PLZEŇ – Policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež teprve 22letému muži z Plzně. Ten okradl starší ženu, které z otevřené kabelky odcizil peněženku s finanční hotovostí téměř 26 tisíc korun. Pachatele dopadl náhodný svědek. 

Policejní inspektor z obvodního oddělení Plzeň 2 sdělil podezření ze spáchání přečinu krádež teprve 22letému cizinci, který se trvale zdržuje v Plzni. Ten 8. prosince krátce po půl jedné hodině odpoledne přistoupil k poškozené, 57leté ženě, která čekala na přechodu pro chodce na zelený signál, a z otevřené kabelky jí odcizil peněženku s finanční hotovostí téměř 26 tisíc korun.  Žena začala pachatele ihned pronásledovat a křičela, že ji okradl. V peněžence měla celou svoji výplatu, kterou si právě vybrala z bankomatu. Poškozené si všiml projíždějící řidič, který se okamžitě za zlodějem vydal. Když ho dostihl, omezil ho na osobní svobodě a požádal náhodného kolemjdoucího, aby zavolal na policii s tím, že dopadl pachatele krádeže. Mladík se policistům na místě ke krádeži přiznal a peněženka i s jejím obsahem se tak vrátila zpět její šťastné majitelce.

Děkujeme oběma statečným mužům, kteří okradené ženě pomohli.

A jedna preventivní rada na závěr: Buďte ostražití a své osobní věci si hlídejte. Zvláště pak na místech, kde je velká koncentrace osob.

nprap. Michaela Raindlová
13. prosince 2021

vytisknout  e-mailem