Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Z jedné z kanceláří Městského úřadu v Benešově zmizela peněženka s doklady a platebními kartami

BENEŠOVSKO – Policisté by v této souvislosti potřebovali hovořit s dosud neznámým mužem, kterého v době krádeže zachytily bezpečnostní kamery umístěné v prostorách úřadu, a který by k případu mohl podat důležité svědectví. Zároveň žádají o pomoc i širokou veřejnost. 

Benešovští policisté se již delší dobu zabývají případem krádeže, ke kterému došlo v úterý dne 13. listopadu loňského roku kolem poledne v budově benešovského městského úřadu. Dosud neznámý pachatel tady v nestřežené chvíli vnikl do neuzamčené kanceláře, odkud z volně odložené kabelky odcizil peněženku s doklady, platebními kartami, stravenkami a hotovostí a způsobil tak škodu ve výši bezmála tři tisíce korun. Tímto jednáním se dopustil přečinu Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který zákon ukládá trest odnětí svobody až na dva roky, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

Ihned po oznámení tohoto případu začali policisté po pachateli intenzivně pátrat. Ve spolupráci s Městskou Policií Benešov se jim podařilo zajistit kamerový záznam, na kterém je zachycen neznámý muž. Vzhledem k tomu, že se v inkriminovanou dobu pohyboval v prostorách úřadu, mohl by policistům podat důležité svědectví. Jedná se o muže ve věku kolem 50 let, střední postavy, má krátké tmavé ustupující prořídlé vlasy, pravděpodobně hnědé barvy, a vyšší čelo. Oblečen byl do tmavých, pravděpodobně modrých, džínsových kalhot, tmavého trika s nezjištěným světlým logem na prsou a tmavé bundy do pasu, kterou měl rozepnutou. Na nohou měl černé sportovní boty s bílými podrážkami. Na očích měl dioptrické brýle. V levé ruce držel zřejmě papírovou nákupní tašku.

Vzhledem k tomu, že se policistům místním šetřením dosud nepodařilo tohoto muže ztotožnit, obracejí se nyní na širokou veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci. Jakékoliv informace k jeho osobě anebo poznatky k samotnému případu přijmou kdykoliv na obvodním oddělení Benešov, ulice Jiráskova 993, Benešov anebo na telefonu: 974 871 700 či emailu: bn.oo.benesov@pcr.cz. Kontaktovat lze také operátory bezplatné tísňové linky 158. Děkujeme.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
3. ledna 2019

Odkazy do noveho okna

Neznámý muž

Neznámý muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem