Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z hor přijel krást do autoservisu

MOSTECKO - V hledáčku měl autobaterie, z pěti aut tři ukradl; Neuzamčená branka u domu i dveře u garáže přilákaly zloděje. 

Z pěti vozidel ukradl tři autobaterie, ty zpeněžil ve sběrně
Mostečtí kriminalisté zabývající se majetkovou trestnou činností objasnili případ vloupání do opravny motorových vozidel na Litvínovsku. V měsíci září v nočních hodinách tehdy neznámý pachatel vnikl na pozemek oploceného areálu, kde se násilným způsobem dostal do zaparkovaných vozidel různých firem. Cílem jeho počínání byly krádeže autobaterií. Poškozeným majitelům zanechal hmotné škody v celkové výši 36 tisíc korun.
Podle policie muž ve věku 32 let z obce v Krušných horách přijel na místo osobním vozidlem a poté u autoservisu na Litvínovsku  překonal drátěné oplocení. Následně měl za užití fyzické síly z motorových částí čtyř osobních vozidel a jednoho nákladního automobilu odcizit tři autobaterie. Při tom vozidla značně poškodil. Odcizené autobaterie údajně odnesl do jedné mostecké sběrny surovin, kde lup zpeněžil. Automobilní součásti nebyly policií zajištěny. Vyšetřovatel 32letého muže obvinil z přečinů krádeže vloupáním a poškození cizí věci a obviněného stíhá na svobodě. Za výše uvedené jednání mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. 

Odemčená branka i garáž přilákaly zloděje, ti přijeli na kolech
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinů porušování domovní svobody a krádeže ve spolupachatelství 49letého muže a jeho 25letou známou z přečinů krádeže a porušování domovní svobody ve formě účastenství. Dvojice měla být dle policie v časně ranních hodinách u jednoho rodinného domu v Litvínově. Obviněný využil situace a vnikl přes odemčenou vstupní branku na pozemek a následně bez použití násilí do garáže. Z ní měl odcizit různé konzervy, alkohol a také sadu koulí na pétanque. Venku zatím jeho známá čekala opodál a hlídala. Nezvaný host byl ale vyrušen majitelem rodinného domu a z pozemku utekl. Část lupu předal ženě a následně oba na jízdních kolech odjeli. Policisté po oznámení po podezřelé dvojici začali ihned pátrat. V obci Janov byla žena nalezena během krátké chvíle hlídkou litvínovských policistů. Ti u ní nalezli 4 konzervy a také kovové koule. Odcizené věci byly zajištěny. Žena skončila na policii. Hlídce uvedla, že vše našla v popelnici. Posléze byl odhalen provedeným prověřováním i komplic, 49 letý Litvínovan. Oba byli již v minulosti za krádež potrestáni a za tento čin jim hrozí s ohledem na kriminální minulost až tříletý trest odnětí svobody. 

nprap. Ludmila Světláková
Most 25. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem