Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z garáže odnesl tučný lup

MOSTECKO - Policie lapku odhalila a obvinila; V bytě kradl dělník; Z šachty odnesl vodoměry. 

Policisté služby kriminální policie a vyšetřování díky dobré místní a osobní znalosti odhalili totožnost neznámého pachatele, který si z jedné mostecké garáže odnesl poměrně tučný lup. Vyšetřovatel obvinil z přečinu krádeže 46letého muže z Chomutovska a stíhá ho na svobodě. Už v minulosti byl za takový čin potrestán a z vězení se vrátil předloni. Za tuto krádež vloupáním mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
Obviněný měl v letošním roce v nočních hodinách ve starší zástavbě města Mostu překonat  elektrická vrata od garáže. Následně ji podrobil zevrubné prohlídce a odnést z ní měl přilby, klíče k zahraničnímu vozidlu, pánské i dámské oděvy, rukavice, oděvní součásti na motocykl, různé nářadí a další zde uložené předměty. Poškozenému majiteli tak zanechal celkovou škodu ve výši 253 000 korun. Část lupu obviněný údajně prodal neznámým osobám a utržené peníze použil pro vlastní potřebu. Některé odcizené věci byly vráceny zpět majiteli.

V rekonstruovaném bytě kradl dělník
Z přečinu krádeže byl tento týden obviněn 33letý muž z obce na Lounsku. Ten měl již v létě v jednom bytě, kde probíhala rekonstrukce, z pokoje odcizit finanční hotovost, různé šperky, hodinky, domácí spotřebiče a odnesl i stavební firmě stavební laser. Majiteli bytu i poškozené firmě zanechal obviněný hmotnou škodu ve výši 112 000 korun. Policie po odcizených věcech pátrala a část lupu zajistila v různých zastavárnách. Trestně stíhaný muž je vyšetřován na svobodě. Pokud bude uznán vinným, může mu soud uložit až pětiletý trest odnětí svobody. 

Mladík odcizil vodoměry ze šachty
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže 19letého mladíka z Litvínova. Ten měl dle výsledků šetření policie v listopadu v Litvínově odcizit dva vodoměry. Jeden den v odpoledních hodinách v zalesněném prostoru, který je volně přístupný, vnikl do vodovodní šachty a zde za užití nezjištěného nástroje a síly odcizil vodoměr s dálkovým radiovým odečtem. Na druhý den měl na stejném místě odnést nově nainstalovaný vodoměr z téže vodovodní šachty. Poškozená společnost odhadla způsobenou škodu na částku 9 500 korun. Obviněný mladík je stíhán na svobodě. Krádeže se dopustil, i když byl v posledních třech letech za obdobný čin potrestán. Za zcizení měřících přístrojů může očekávat až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Ludmila Světláková
Most 29. prosince 2021

vytisknout  e-mailem