Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Z firmy ukradli platební karty a hotovost

ZLÍNSKO: Žádáme veřejnost o pomoc při ztotožnění pachatelů.  

Dva muži vešli koncem července do firmy ve Zlíně, když byla otevřená, v zasedací místnosti počkali, až odejdou všichni zaměstnanci a poté odcizili z kanceláře dvě platební karty včetně PIN kódu, deset tisíc korun a čip k otevírání vchodových dveří. Celkově způsobili firmě škodu ve výši 130 tisíc korun. Žádáme veřejnost o pomoc při ztotožnění pachatelů.

Jednatelka jedné ze zlínských firem zjistila podle výpisů z dvou firemních účtů, že z nich zmizel větší finanční obnos vybraný na Slovensku, v obci Čadca. Nejprve se šla podívat, zda jsou na svém místě platební karty k účtům. Nenašla je a všimla si, že ze složky zmizely také PIN kódy k těmto kartám. Zkontrolovala ještě obálku, v níž bylo deset tisíc korun. Byla prázdná. Ověřila si, že nikdo z firmy z účtů na Slovensku peníze nevybíral a krádež peněz oznámila na policii. Policisté zhlédnutím kamerových záznamů zjistili, že se ve firmě pohybovali dva cizí muži. Vyslechli všechny zaměstnance firmy a požádali o pomoc při ztotožnění pachatelů také slovenské kolegy. Doposud se jim nepodařilo dva cizí muže ztotožnit. Proto žádáme o pomoc veřejnost. Pokud by vám byli povědomí dva muži na fotografiích a mohli jste k nim sdělit jakékoli informace, kontaktujte linku 158 nebo se dostavte na Obvodní oddělení policie ve Zlíně, tř. Tomáše Bati 44.

Zloděje prověřujeme pro přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pokud se nám podaří pachatele dopadnout, hrozí jim až dvouletý pobyt za mřížemi.

Vest 1.JPG

Vest 2.JPG
Vest 3.JPG

Vest 4.JPG

Vest 5.JPG

12. října 2015, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem