Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Z domu byly odcizeny drahé šperky a peníze

PRAHA VENKOV – K vloupání do domu mělo dojít ještě za bílého dne. 

Policisté z obvodního oddělení Hostivice se zabývají případem krádeže cenných šperků a finanční hotovosti v několika měnách, čehož se dopustil neznámý pachatel, který se vloupal do rodinného domu v ulici Masarykova v Rudné.

Podle dosavadního šetření mělo dojít k činu 24. června v době od 17:30 do 19:15 hodin, kdy dosud nezjištěný pachatel vnikl násilným vstupem do domu, z něhož po prohledání vnitřních prostor odcizil finanční hotovost v různých měnách, prsteny s brilianty, řetízek s přívěskem a několik značkových hodinek.

Celková škoda byla předběžně vyčíslena na více než 300 tisíc korun.

Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za což pachateli hrozí v případě dopadení, prokázání viny a odsouzení trest odnětím svobody na jeden rok až pět let. 

V souvislosti s tímto případem se obracíme na veřejnost a žádáme občany o pomoc při dopadení neznámého pachatele. Pokud jste viděli někoho podezřelého se pohybovat dne 24. června v době mezi 17:30 a 19:15 hodin v ulici Masarykova v Rudné, kontaktujte policisty na telefonním čísle 974 882 750 nebo 602 306 452. Obrátit se můžete také na bezplatnou linku 158.

Děkujeme předem za jakékoliv poznatky, které by nám pomohly k dopadení pachatele či pachatelů.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov-západ
25. června 2021

vytisknout  e-mailem