Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Z dodávek zmizelo nářadí

VSETÍNSKO: Přes jednu noc došlo ke dvěma vloupáním do dvou dodávek. 

V noci ze čtvrtku na pátek ve Valašském Meziříčí zmizelo ze dvou dodávek pracovní nářadí za více jak sto padesát tisíc korun. Policisté po nářadí i pachateli krádeže pátrají.

Dva velice obdobné případy vloupání do motorových vozidel se staly v noci ze čtvrtku na pátek ve Valašském Meziříčí. V prvním případě se jednalo o dodávku Peugeot Boxer zaparkovanou na ulici Zámecká. Pachatel pro vniknutí do vozidla využil okno zadních dveří. Rozbil jeho skleněnou výplň a z auta odcizil různé elektrické a aku nářadí zn. Makita a nezapomněl ani na baterie k tomuto nářadí. Firmě z Karlovarska tak způsobil neznámý pachatel škodu odcizením za dvacet šest a půl tisíce korun.

Daleko větší škodu zloděj způsobil zahraniční firmě. Do jejího auta odstaveného na ulici Zašovská se zloděj vloupal přes posuvné boční dveře. Z dodávky Mercedes Benz Sprinter zmizelo různé pracovní nářadí značky Hilti za sto třicet pět tisíc korun.

V obou případech zahájili policisté úkony trestního řízení pro trestný čin krádež. Pachateli při dopadení a usvědčení hrozí v prvním případě až dva roky vězení, ve druhém až pětileté vězení.

22. srpna 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem