Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Z dobroděje se vyklubal lump

Pomocnou ruku seniorovi podal jen proto, aby se dostal k jeho peněžence. Pomůžete nám s pátráním? 

Případ se odehrál konkrétně šestého února kolem půl páté odpoledne v Ječné ulici. V tu dobu se vracel osmaosmdesátiletý muž z procházky domů.

Seniora si v průjezdu u schodů všiml „náhodný“ kolemjdoucí, který mu okamžitě přispěchal na pomoc s chůzí po příkrém schodišti. Na první pohled by si mohl nezúčastněný člověk říkat „paráda, takových lidí, kteří nezištně pomohou, už moc není“, jenže opak byl pravdou.

Jak je totiž zřejmé ze záběrů bezpečnostních kamer, pomocník se do dobrodiní nepustil až tak nezištně. Jakmile totiž začal seniora podpírat, okamžitě mu při tom prošacoval tašku, kterou měl poškozený na zádech. Při tom nenechavec nahmatal peněženku, se kterou okamžitě šup do kapsy své bundy a alou pryč i s lupem. Tím hledaný stařečka připravil o částku téměř pět tisíc korun.

Případ prošetřují policisté z místního oddělení Nové město, kteří Vás prosí touto cestou o pomoc při pátrání. Pokud muže na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jeho totožnost, potažmo místo jeho pobytu, nebo pohybu, předejte prosím tyto informace shora zmíněným policistům prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš HULAN 21. 2. 2017

vytisknout  e-mailem