Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z chodby zmizely věci

DĚČÍN - Z chodby zmizely věci; Sebral vanu; Nechal věci v autě a byly pryč; Našli hledaného 

Policisté z obvodního oddělení v Děčíně včera ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z krádeže devětadvacetiletému muži. Ten v uplynulém období odcizil ze vstupní chodby bytového domu staré zástavby čtyři xenonové výbojky a deset litrů motorového oleje uloženého ve dvou kanystrech, čímž způsobil škodu přes patnáct tisíc korun. Teď mu hrozí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Sebral vanu
 
Na zahradu v kolonii ve Šluknově vnikl v polovině února dvaadvacetiletý mladík. Aby se dostal dovnitř, poničil plot. Trofej, kterou si odtud odnesl, byla litinová vana. Škoda po něm zůstala ve výši zhruba pět set korun. Místní policisté ale ptáčka polapili a včera ho ve zkráceném přípravném řízení odměnili podezřením z krádeže vloupáním. Za to si může pobýt až dva roky ve vězení.
 
 
Nechal věci v autě a byly pryč
 
Do nákladního automobilu zaparkovaného před supermarketem v Rumburku se vloupal sedmadvacetiletý muž. Uvnitř odcizil pánskou peněženku s doklady, tankovací kartou a finanční hotovostí. Pak se ještě zmocnil DVD přehrávače a mobilního telefonu. Majiteli, který lehkovážně věci ponechal ve vozidle, způsobil škodu asi za šest a půl tisíce korun. O dva dny později se místním strážcům zákona podařilo výtečníka zadržet a následně mu sdělili ve zkrácenku podezření z krádeže vloupáním. Maximální trest, který může dopadnout na jeho hlavu je dvouletý pobyt za mřížemi.
 
 
Našli hledaného
 
Hlídka rumburských policistů včera provedla kontrolu dvaatřicetiletého muže, během níž muži zákona zjistili, že se jedná o osobu, na níž byl vydán mezinárodní zatykač pro majetkovou trestnou činnost spáchanou v Sasku. Takže putoval na obvodní oddělení, kde byl po souhlasu státního zástupce zadržen a umístěn do policejní cely.
 
 
 
 
25.2.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem