Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Z chaty si odnesl nejen nářadí

BRNO: Nedávejte šanci zlodějům. 

Brněnští policisté pátrají zatím po neznámém pachateli, který se vloupal do rekreační chaty v blízkosti Brněnské přehrady.  Samozřejmě neodešel s prázdnou.  Z kůlny  odcizil motorovou pilu, křovinořez, elektrické zahradní nůžky a další nářadí. Z chaty kam také poškodil dveře, si dál odnesl televizi a několik plechovek piva a tvrdý alkohol.

Od začátku roku vyšetřovali policisté 90 případů vloupání do rekreačních objektů a chat v Jihomoravském kraji, z toho 46 bylo v Brně.

I když počasí zatím tak nevypadá, podzim je tu za pár dní a ním je spojena i příprava chat a rekreačních objektů na zimu. Během zimního období lidé méně navštěvují své chaty či chalupy. Mnohdy je zazimují a vrací se až s příchodem jara. Těchto měsíců nejvíce využívají zloději a také nevítaní nocležníci k prohledání objektu a odcizení zapomenutých cenností. Lidé bez domova v chatách přespávají a často zkonzumují trvanlivé zásoby či alkohol. Velkou ztrátou pro majitele je například spálený nábytek či fotky, kterými si nezvaní hosté v chatách zatápí. Policisté pravidelně provádí kontroly chatových oblastí, ale prvotní prevence by ovšem měla vycházet od majitelů objektů. Proto upozorňujeme, aby majitelé řádně zabezpečili své chaty a odvezli si z nich cenné věci.

nprap. Petra Hrůzová, 18. září 2020

vytisknout  e-mailem