Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Z bývalého přítele se vyklubal podvodník

KLADENSKO – Ženě zanechal dluh šestatřicet tisíc. 

Ve středu 27. listopadu 2019 se na policisty obrátila čtyřiašedesátiletá žena z Kladna, že neznámý pachatel v dubnu letošního roku uzavřel u finanční společnosti úvěrovou smlouvu na částku 10.000,- Kč. Finance byly zaslány na její bankovní účet a její bývalý přítel jí k této transakci sdělil, že se jedná o jeho peníze a požádal ji o výběr finanční hotovosti.

V současné době obdržela od Okresního soudu v Kladně platební rozkaz pro zaplacení částky 36.049,90 Kč, jelikož údajně porušila podmínky úvěrové smlouvy. Dle jejího sdělení však o existenci úvěru nevěděla a pravděpodobně ho jejím jménem sjednal její bývalý přítel.

Skutek je prošetřován jako přečin poškození cizích práv a přečin podvodu a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Opětovně varujeme občany, aby nesdělovali své osobní údaje cizím lidem. Nikdy nedávali z ruky, např. k ofocení svůj občanský průkaz, či jiný doklad totožnosti. Nepodvolovali se nátlaku ze strany rodiny, natož cizích osob, k podpisu závažných dokumentů, nebo poskytnutí půjček.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
29. listopadu 2019

vytisknout  e-mailem