Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z bývalého přítele se vyklubal násilník

NÁCHODSKO- Policisté muže obvinili ze znásilnění a ublížení na zdraví 

Některým lidem stačí k vyvolání agresivního jednání jen málo, ubližovat lidem okolo však nemohou. To zřejmě nechápe 42letý muž z Broumovska, kterého policejní vyšetřovatel v těchto dnech obvinil z trestného činu znásilnění, nebezpečného vyhrožování a ublížení na zdraví.
 
Jeho 30letá bývalá přítelkyně vypověděla, že muž jí dne 8. března 2012 ve večerních hodinách napadl v jejím bytě a chtěl jí znásilnit, přitom jí zlomil dvě žebra. Podle jejích slov agresivní jednání od něj nezažila poprvé, ale vždy se ho bála a na policii nic nenahlásila. Verbálně i fyzicky ji prý od jejich seznámení v roce 2010 již napadl několikrát. Také tento incident se žena odhodlala nahlásit až o několik dní později.
 
Naštěstí v den napadení zasáhli sousedi a přivolali policejní hlídku, která přijela situaci řešit. Policistům se přímo na místě však žena zdráhala říci vše. Hlídce pouze řekla, že se jednalo o neshody při oslavě narozenin, policisté zahájili řešení celé věci jako návrhový přestupek proti občanskému soužití. Teprve po odjezdu hlídky si žena uvědomila bolest na hrudi, následující den vyhledal lékařské ošetření, kdy rentgen ukázal zlomeniny žeber.
 
Teprve pak si žena celou situaci rozvážila a odhodlala se dál příteli, nyní již bývalému, násilí netolerovat. Policisté oznámení prověřili a na základě shromážděných důkazů pouhý přestupek překvalifikovali na zločin znásilnění a další dva násilné trestné činy. Muže policisté v pátek 16. března 2012 zadrželi a umístili jej do policjení cely.
 
Vyšetřovatel kriminální policie v sobotu 17. března 2012 muže obvinil z výše uvedených trestných činů a současně dal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí muže do vazby z důvodu možného opakování trestné činnosti. V pondělí v dopoledních hodinách soudce návrh státního zástupce akceptoval a muž od soudu putoval pod dohledem eskorty rovnou za brány hradecké vazební věznice.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
20. března 2012 v 15:30

vytisknout  e-mailem