Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Z bytových domů zmizela jízdní kola a koloběžka

PRAHA VENKOV-ZÁPAD – Policisté po pachateli pátrají. 

Policisté z obvodního oddělení Libčice se zabývají případem krádeže horských kol a koloběžky, které byly odcizeny dosud nezjištěným pachatel ze dvou bytových domů v obci Únětice v ulici Svatý Jan.

Neznámý pachatel v době od večerních osmi hodin 10. září do ranních osmi hodin 11. září 2020 vnikl do bytového domu v ulici Svatý Jan, kde ve společné přízemní chodbě odcizil černobílé pánské horské kolo s nápisem Force v hodnotě 15 tisíc korun. Toto kolo bylo společně s dalšími dvěma koly zabezpečeno masivním cyklozámkem, který pachatel taktéž odcizil. Lup v podobě horského kola ale pachateli nestačil, a tak se přesunul do sousedního bytového domu, kde zamířil taktéž do společné přízemní chodby, odkud odcizil volně stojící modrostříbrné horské kolo značky Author v hodnotě 14 tisíc korun, silniční kolo značky Centurion v hodnotě 30 tisíc korun a dále volně stojící koloběžku značky Wilcox v hodnotě přesahující 6 tisíc korun. 

Všechna výše uvedená kola dosud nezjištěný pachatel odcizil, avšak koloběžku ponechal o kus dál od domu. Tu uzamkl cyklozámkem ke stromu. 

Celková škoda na odcizených kolech byla vyčíslena na částku přesahující 60 tisíc korun.

Aby se podařilo pachatele dopadnout, přivítali by policisté informace od případných svědků této události, kteří v inkriminovaném čase mohli spatřit podezřelou osobu pohybující se v prostorách domu. Poznatky, které by vedly k odhalení totožnosti pachatele, který jízdní kola odcizil sdělte na nejbližší policejní služebnu nebo na linku 158.

Několik rad, jak si své jízdní kolo bezpečně zajistit a předejít krádeži:

  • při odstavení jízdního kola na ulici použijete vždy bezpečnostní zámek a snažte se kolo připoutat k pevnému bodu (bezpečnostní stojan, zábradlí, sloup)
  • zabezpečení jízdního kola pomocí zabezpečovacího systému je třeba využít i při ukládání kola do sklepní kóje a na balkony
  • pokud ukládáte jízdní kolo do společných prostor domu, dbejte na uzavírání vstupních dveří do objektu, ale i do společných prostor, kde jsou kola uskladněna a i zde využijte bezpečnostní stojan nebo systém
  • ani na vlastních pozemcích neponechávejte volně odložená kola, neboť i zde je nutnost svá jízdní kola ochraňovat, a to opět využitím bezpečnostního systému nebo uložením do přilehlých prostor pod bezpečnostním zámkem.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
14. září 2020

vytisknout  e-mailem