Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Z balkonu i ze sklepa se ztratila kola

KLADENSKO - Máte dobře zabezpečená svá jízdní kola? 

Kladenští policisté opakovaně upozorňují majitele kol, aby dbali zvýšené opatrnosti a svá jízdní kola si při opuštění nebo při zaparkování vždy dobře a řádně zabezpečili.
 
Několik rad, jak si své jízdní kolo bezpečně zajisti a předejít ke krádeži:
  • při odstavení jízdního kola na ulici použijte vždy bezpečnostní zámek a snažte se kolo připoutat k pevnému bodu (bezpečnostní stojan, zábradlí, sloupy)
  • zabezpečení jízdního kola pomocí zabezpečovacího systému je třeba využít i při ukládání kola do sklepní kóje a na balkony
  • ani na vlastních pozemních neponechávejte volně odložená kola, neboť i zde je nutnost svá jízdní kola ochraňovat, a to opět využitím bezpečnostního systému nebo uložením do přilehlých prostor pod bezpečnostním zámkem
  • pokud ukládáte jízdní kolo do společných prostor domu, dbejte na uzavírání vstupních dveří do objektu, ale i do společných prostor, kde jsou kola uskladněna a i zde využijte bezpečnostní stojan nebo systém
  • jste-li ve skupině dalších cyklistů je přednost fyzické přítomnosti další osoby u odstavených kol.
 
V nočních hodinách v pátek 21. srpna 2015 bylo oznámeno, že v ulici Wendesbury v Kladně po použití násilí vnikl neznámý pachatel do sklepních prostorů a následně z jedné kóje odcizil pánské horské kolo v hodnotě necelých 14 000,-Kč.
 
O dva dny později, a to v neděli 23. srpna 2015 bylo na obvodní oddělení Kladno Kročehlavy oznámeno odcizení jízdního kola z balkonu prvního patra v Kladně v domu v ulici U Hvězdy. Dosud neznámý pachatel do patra vylezl a po užití násilí odcizil zde uschované jízdní kolo značky Rock Machine, modročerné barvy. Svým jednáním způsobil majiteli škodu ve výši 8 700,-Kč.
 
Kladenští policisté vyzývají občany, kteří v Kladně v ulici Wendesbury v pátek 21. srpna 2015 ve večerních hodinách nebo v časovém rozmezí ze soboty večerních hodin na neděli do ranních hodin o tomto víkendu v ulici U Hvězdy zaznamenali pohyb podezřelých osob s jízdními koly, aby poskytli informace na nejbližší policejní služebnu nebo na linku 158. Ve druhém případě mohli svědci spatřit podezřelou osobu šplhající osobu po hromosvodu domu do prvního patra na balkon a poté s lupem v podobě jízdního kola zpět na chodník.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
24. srpna 2015

vytisknout  e-mailem