Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Z auta ukradl „jen“ brýle a deštník

KROMĚŘÍŽSKO: Poškozením vozidla však způsobil škodu deset tisíc korun. 

V noci ze čtvrtka na pátek si neznámý pachatel vyhlédl v areálu zdravotnického zařízení v Kroměříži osobní automobil. Překonal plot areálu a poté uvnitř v zadní části objektu udělal díru ve drátěném oplocení. Dostal se tak k zaparkovanému vozidlu. Nejprve se pokusil vypáčit dveře od zavazadlového prostoru, čímž poškodil samotné dveře a kapotu a následně rozbil okno řidiče. Vnikl do vozu, ze kterého odcizil brýle a deštník v hodnotě sto korun. Poškozením vozidla však způsobil škodu deset tisíc korun.

Skutek řeší policisté z kroměřížského obvodního oddělení. Po pachateli, který se tak dopustil trestných činů krádež a poškození cizí věci, nyní pátráme. V případě dopadení mu hrozí až dva roky vězení.

 

Opětovně upozorňujeme řidiče, aby ve vozidlech nenechávali žádné věci. Zejména kabelky, kufříky a jiná zavazadla jsou pro zloděje velkým lákadlem. I zdánlivě bezcenná věc může pachatele navnadit ke krádeži. Mnohdy odcizená věc nemá takovou hodnotu jako škoda způsobená poškozením vozidla po vloupání.

 

7. března 2016, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem