Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Yorkšírská teriérka Nelly byla zřejmě unesena

ČESKÁ LÍPA - Nyní je už zase zpět doma. 

     Náhlým zmizením tříleté Yorkšírské teriérky se v pátek odpoledne zabývali policisté Obvodního oddělení v Mimoni. Psí slečnu jménem Nelly, oblečenou do oranžového roláčku,  si sebou  vzala na nákup do prodejny Jednota v ulici Sídliště pod Ralskem v Mimoni její majitelka. Nellu jako vždy ponechala venku před vstupem do prodejny přibližně  ve 14.45 hodin. Když se po zhruba patnácti minutách  vrátila zpět, svoji teriérku na jejím místě nenašla. Žena byla z této situace dost překvapená, neboť  její psí slečna  na ni obvykle čeká nehnutě jako socha  a nikde sama nepobíhá. Začala ji tedy hledat v okolí prodejny a později i  po celém městě. Přitom se  vyptávala lidí, kteří  Nelly dobře  znali od vidění a věděli ke komu patří.  Díky tomu, že se o teriérku začali zajímat i další místní občané, donesla se k majitelce informace, že Nelly byla téhož dne spatřena v náručí jisté ženy. Majitelka nakonec požádala o pomoc policisty, kteří ve spolupráci s místními občany získali poměrně spolehlivou informaci o tom, na které adrese se zmizelá teriérka zdržuje. Muži zákona pak u bytu zazvonili a zjistili, že se tu ztracený pejsek skutečně nachází. Po domluvě s jedním členem rodiny, který se právě sám zdržoval doma, dosáhli toho, že jim byla Nella dobrovolně vydaná. Policisté ji pak předali její majitelce a na vlastní oči se přesvědčili, že obě patří k sobě.  Nyní jim zbývá dořešit případ  po trestně právní stránce. Žena, která si Nellu odnesla do svého domova se hájí tím, že ji pouze našla a měla ji v úmyslu vrátit. Svědci ale vypovídají proti této verzi a tvrdí, že 36 letá žena z Českolipska pejska odcizila. Vzhledem k tomu, že má teriérka hodnotu 7 tisíc korun, sdělí  dnes zřejmě policisté této 36 leté ženě podezření z trestného činu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.

 

Řidič z místa nehody raději zmizel

     V pátek kolem půlnoci projížděl ve směru od Cvikova na Liberec zatím nezjištěný řidič osobního vozidla značky Audi A 4, který u Jablonného v Podještědí při průjezdu zatáčkou vyjel mimo vozovku a havaroval najetím do stromu. Neznámý řidič z místa nehody uprchl a přivolaní dopravní policisté také brzy zjistili proč. Ve voze byla totiž poškozena spínací skříňka, což znamená, že  vozidlo bylo s největší pravděpodobností odcizeno. To byl zřejmě ten hlavní důvod, proč se řidič nechtěl s policisty setkat. Předpokládaná škoda na havarovaném vozidle je 300 tisíc korun.  Zda se při nehodě někdo zranil, policisté nevědí.

 

Předváděcí vůz nikam neodjede

     Neznámý zloděj si v noci z pátku na sobotu vyhlédl předváděcí osobní vůz výrobní značky Škoda Fabia, zaparkovaný pro reklamní účely  před benzinovou čerpací stanicí Benzina v Lipové ulici v Novém Boru.  Pachatel z vozidla odmontoval a odcizil všechny čtyři kola , včetně pneumatik, přičemž u vozu navíc poškodil prahy a stěrače. Vzniklá škoda činí 19 tisíc korun.

    

 

vytisknout  e-mailem