Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Únorová loupež objasněna

HRADECKO - Muži hrozí až 10 let vězení. 

Policisté z oddělení obecné kriminality dopadli 22letého muže, který je podezřelý z loupežného přepadení, ke kterému došlo na konci února letošního roku v Hradci Králové. Loupeže se měl dopustit společně se 17letým mladíkem, kdy řidiče rozvážejícího pizzu vylákali na odlehlé místo na Novém Hradci Králové a po otevření dveří znenadání vystříkali prostor jeho vozidla slzným plynem. Po řidiči požadovali vydání kasírtašky. Poškozený 23letý muž kasírtašku uchránil, ale lupiči mu sebrali klíčky od vozidla a utekli. 
Šetřením policisté zjistili, že se jedná o tutéž osobu, kterou letos na konci června obvinili z krádeží kol (původní zpráva zde) a která v krádežích pokračuje. Policisté mu prokázali dalších 28 krádeží jízdních kol na Hradecku a Pardubicku. Má na svědomí dohromady téměř 40 kol v hodnotě dosahující částky 1/4 milionu korun.
Jelikož se policistům ztratil z dohledu, vyhlásili po něm v polovině srpna celostátní pátrání. V úterý 5.9. dopoledne se jim ho podařilo vypátrat v centru Hradce Králové. Vzhledem k tomu, že je důvodná obava, že uprchne nebo se bude skrývat nebo bude pokračovat v páchání trestné činnosti, podal vyšetřovatel státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Soudce návrhu dnes vyhověl a poslal ho do vazby.

Muž se doznal ke krádeži kol, ale ne k loupeži a u vedl, že kola kradl pro peníze, které potřeboval na nákup drog. Přiznal, že je závislý na každodenní dávce pervitinu.

Staršímu muži hrozí za trestný čin loupež spáchaného ve spolupachatelství trest odnětí svobody od 2 do 10 let a mladšímu, protože je mladistvý trest poloviční.

por. Iva Kormošová
8.9. 2017, 9.50

vytisknout  e-mailem