Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

XII. DEN S POLICIÍ ČR

Srdečně vás zveme na další ročník oblíbené akce. 

V sobotu 8. června se od 10:00 hodin uskuteční na Letenské pláni v Praze 7 již dvanáctý ročník „DNE S POLICIÍ“. Návštěvníci se mohou i letos těšit na celou řadu ukázek činností zúčastněných složek, tedy jednotlivých útvarů Policie České republiky, ale také našich partnerů z Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy, Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy, Městské policie hl. m. Prahy, Celního úřadu pro hl. m. Prahu, Vězeňské služby ČR a Aktivních záloh Armády České republiky. 

V několika hodinovém pásmu ukázek bude k vidění například společná choreografie policejních vozidel a policistů na koních - takzvaná čtverylka, součinnost hasičů a záchranářů při dopravní nehodě, již tradiční fotbalové utkání jízdních policií mezi celky Policie ČR a Městskou policií hl. m. Prahy. Dále také ukázky činnosti služebních psů, zadržení ujíždějícího vozidla, seskok policistů URNA a další.

Na místě bude k vidění bezmála stovka kusů nejrůznější techniky všech zúčastněných složek. K vidění tak budou třeba historická, ale i současná „bojová“ vozidla všech složek, která jsou dnes a denně využívána při zásazích v terénu. Novinkou v tomto směru bude také téměř 10 metrů dlouhý hlídkový policejní člun, který bude vůbec poprvé k vidění mimo hladinu Vltavy.

Stejně jako v loňském roce, bude i letos možné na místě zakoupit absolventskou turistickou vizitku.

Během ukázek zahraje k poslechu skupina BONASAX Hudby Hradní stráže a Policie České republiky.

Pro návštěvníky je také připraven další bohatý doprovodný program, na kterém spolupracujeme s řadou partnerů této akce.

Také letos budou v místě konání akce stánky s občerstvením.

Jak se k nám dostanete? Nejlépe pěšky, od stanice metra Hradčanská. Případně tramvají, do zastávky Sparta. Vstup ZDARMA.

Více informací: www.denspolicii.cz

FB: https://www.facebook.com/events/427579834723474/

por. Mgr. Tomáš Hulan a por. Bc. Ladislav Beránek - 3. 6. 2019

vytisknout  e-mailem