Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Xandro byl vybrán do chovu

KLADNO - Velký úspěch nprap. Michala Štěpána - koordinátora skupiny služební kynologie. 

Psovod nprap. Michal Štěpán a jeho čtyřnohý parťák Xandro za sebou mají velký úspěch. Tříletý německý ovčák byl vybrán do chovu. Podmínky pro výběr splnili za ročník 2010 pouze dva policejní psi z celých Čech.
 
Výběr se konal v Domažlicích. Psi se posuzovali podle exteriéru a povahových vlastností. Xandra komise vybrala jako druhého hlavně kvůli jeho povaze. Mezi úkoly, které museli soutěžící splnit, patřila poslušnost či zadržení pachatele. Komise také zjišťovala, zda psa neplaší střelba a jak se chová k lidem. Nechybělo ani vážení a měření. K úplnému dovršení úspěchu chybí už jen složení civilní zkoušky a bonitace. Pes potom dostane chovnou třídu a bude připouštět feny nejen z policejního chovu.
 
Xandro má pro policejního psa ideální povahu. „Nedá se zastavit ani unavit. Ničeho se nebojí, je temperamentní, někdy až demoliční a stále má chuť do práce." zhodnotil svého čtyřnohého parťáka jeho pán. Z ocenění má, nejenom on, pochopitelně velkou radost. Je to zadostiučinění mnohdy velmi náročné práce skupiny služební kynologie.
 
nprap. Michaela Nováková
11.7.2013

 

nprap. Michal Štěpán a Xandronprap. Michal Štěpán a Xandro

vytisknout  e-mailem