Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Úspěch v prevenci

3. místo v národním kole soutěže Evropské sítě prevence kriminality o nejlepší projekt roku 2010 

     Dne 16. prosince 2010 převzal autorský tým projektu „Mítink s občany aneb jak řešit problémy na místní úrovni se zapojením široké veřejnosti v duchu filozofie Community policing“ cenu národního kola soutěže Evropské sítě prevence kriminality o nejlepší projekt roku 2010. Výběrová komise složená se zástupců z řad Policie ČR, Ministerstva práce a sociálních věcí, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Probační a mediační služby a zástupce Odboru prevence kriminality MV ohodnotila projekt jako třetí nejlepší.
     Projekt vznikl na začátku roku 2008 na tehdejším Okresním ředitelství Policie ČR Karviná pod vedením ředitele plk. Ing. Martina Hrinka, Ph.D.. Projekt, který se začal na Karvinsku realizovat v první polovině roku 2008 byl mimořádně úspěšný, trval i v letech 2009 a 2010 a policisté v něm hodlají pokračovat i nadále.
     Cílem projektu je pozitivní vnímání široké veřejnosti policie ve všech jejich aspektech, zejména ve spolupráci a každodenních kontaktech řadových policistů s občany. K dosažení velmi dobrých výsledků je potřebné, aby dialogy byly přirozené, profesionální a empatické. Policie usiluje o to být otevřená, komunikativní a transparentní vůči „svým“ občanům. Ale i samotní občané by měli pochopit spoluzodpovědnost za bezpečnost, majetek a zdraví. Ukázalo se, že projekt je příznivě vnímán nejen činiteli samospráv, ale zejména občany.
     V minulosti tento projekt získal 2. místo v soutěži Cena nejlepší praxe 2009.
 
Členové autorského týmu:
 
  • plk. Ing. Martin Hrinko, Ph.D.

  • por. Mgr. Zlatuše Viačková

  • por. Bc. Eva Waclawiecová

  • nprap. Jaroslav Kus

  • pprap. Lukáš Jelínek

vytisknout  e-mailem